Печено, не пържено, както се казва в рекламите напоследък. Не знаем дали можем да вярваме на производителите, но със сигурност нямаме съмнения в рецептата, предоставена ни от колегите от Kulinar.bg.
И децата знаят ползите от зеленчуците, затова събираме няколко от тях на едно място. Печем ги набързо и ароматното и вкусно ястие вече е готово.
Необходими продукти:
500 гр. картофи
500 гр. лук
500 гр. моркови
2 зеленчукови бульона
4 с.л. олио
1 ч.л. куркума
1 ч.л. риган
1 ч.ч. бяло вино
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват на филийки. Лукът се почиства и реже на четири части. Морковите също се обелват и нарязват по дължина.
Останалите продукти се смесват и с тях се заливат зеленчуците. Пече се на 200°C, докато зеленчуците омекнат и се карамелизират.
14 | 0 |