Бързи, лесни и здравословни: Чушки бюрек на фурна

Една нова по-вкусна, а и далеч по-здравословна представа за това любимо на хиляди българи ястие

Бързи, лесни и здравословни: Чушки бюрек на фурна

Традиционно сме свикнали да свързваме чушките бюрек с едни доста съмнително изглеждащи и плувнали в мазнина и панировка продукти, сервирани по заведенията. Днес обаче ще се постараем да създадем у вас една нова по-вкусна, а и далеч по-здравословна представа за това любимо на хиляди българи ястие.

Необходими продукти:
50 мл олио
5 яйца
150 г кашкавал
250 г сирене
12 печени чушки

Начин на приготвяне:
Опечените, обелените и почистени от семките чушки се пълнят със сиренето, подреждат се в тавичка, поливат се с олио и отгоре се заливат с разбитите яйца.

Пекат се в умерена фурна за около 15 минути. Малко преди да са напълно готови, се поръсват с настъргания кашкавал и се запичат за още 5 минути.

Още лесни и интересни рецепти от Kulinar.bg:

Салата от печен лук

Сарми с чукан зрял фасул

Печени патладжани

9 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 25.02.2014|10:25
Стават много вкусни така приготвени.
3
Не е посочен 24.02.2014|21:39
Любимите ми чушки са тези.
2
Не е посочен 24.02.2014|15:45
страхотийка:)
1
Не е посочен 24.02.2014|15:43
Много ги обичам и редовно си ги правя.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay