Традиционно сме свикнали да свързваме чушките бюрек с едни доста съмнително изглеждащи и плувнали в мазнина и панировка продукти, сервирани по заведенията. Днес обаче ще се постараем да създадем у вас една нова по-вкусна, а и далеч по-здравословна представа за това любимо на хиляди българи ястие.
Необходими продукти:
50 мл олио
5 яйца
150 г кашкавал
250 г сирене
12 печени чушки
Начин на приготвяне:
Опечените, обелените и почистени от семките чушки се пълнят със сиренето, подреждат се в тавичка, поливат се с олио и отгоре се заливат с разбитите яйца.
Пекат се в умерена фурна за около 15 минути. Малко преди да са напълно готови, се поръсват с настъргания кашкавал и се запичат за още 5 минути.
Още лесни и интересни рецепти от Kulinar.bg:
9 | 0 |