Навън е безумно горещо, а подобни температури ни отказват да прекарваме дълги часове пред печката. Но без значение дали сезонът е лято или зима, едно е сигурно - трябва да се яде. Защото на сладолед и коктейли не може да се живее.
Избрахме за вас една рецепта с пиле, която се приготвя лесно и не е нужно да се "пържим" над котлона за нея. Ястието се приготвя на бавен огън, което прави пилето много сочно и ароматно.
Необходими продукти:
1 пиле
За плънката:
3 скилидки чесън
1 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
2 стръка мащерка
За соса:
2 лимона
1 скилидка чесън
2 кубчета пилешки бульон
2 стръка мащерка
2 стръка розмарин
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки за плънката в купа. Внимателно разделете кожата от месото, без да я късате. С помощта на лъжица сложете сместа в празното пространство.
Сложете пилето да се пече на бавен огън с гърдите нагоре.
Изстискайте лимоновия сок и добавете към него смления чесън. Сложете кубчетата пилешки бульон и мащерката. Полейте пилето с готовата смес и оставете на бавен огън.
Около 30 минути, преди да е готово, добавете стръкчетата розмарин. Отстранете от фурната, когато добие златист загар.
Накрая внимателно премахнете кожата. Препоръчваме ви да сервирате с бяло или червено вино.
7 | 0 |