Има причина пробиотиците да са толкова популярни. Все пак кой не иска здрав храносмилателен тракт?
Можете да приемате пробиотици, но все пак храната е не по-малко важна. Винаги е добра идея да се ядат храни, които са полезни за червата. Ето 3 храни, които са полезни за червата ви и които трябва да вмъкнете в ежедневното си меню:
Кимчи
Това е традиционно корейско ястие, което наподобява българското кисело зеле и е естествен пробиотик. Можете да го намерите в азиатските магазини. Може да го ядете като гарнитура или като добавка към сандвич, например.
Ето една бърза рецепта за Кимчи авокадо тост
Намажете 1/4 авокадо върху една филийка пълнозърнест хляб. Поръсете с 1/4 чаша кимчи, 1 чаена лъжица пресен магданоз и 1/2 лъжичка сусам.
Кефир
Тази млечна напитка е богата на протеини и е страхотен пробиотик. Може да го ядете заедно със зърнена закуска, да го използвате като дресинг за салата или да го ядете самостоятелно.
Смуути с кефир и банан:
В блендера изсипете 1 чаша кефир, кори от 1 портокал, 1/2 чаша портокалов сок, 1/2 банан, 1 супена лъжица мед, 1 ванилия и 3 кубчета лед. Разбийте и вашето смуути е готово.
Артишок
Този зеленчук съдържа вещества, които хранят полезните бактерии в червата, което го прави страхотен пробиотик. Освен това е богат на фибри и е полезен за цялата храносмилателна система. Може да добавите артишок в паста, да го сложите на пица или да направите сос от него
Крекери със зехтин и артишок
Разбъркайте 1/4 чаша смлян артишок с 2 супени лъжици зехтин. Намажете сместа на пълнозърнести бисквити.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 3 |