4000 родени бебета за шестия рожден ден на Фонд „Ин витро”

6 години и 4000 бебета отпразнуваха от Фонд „Ин витро“

4000 родени бебета за шестия рожден ден на Фонд „Ин витро”

Едва ли има по-емблематична дата от 14 февруари за отпразнуването на появата на 4000 бебета с помощта на Центъра по асистирана репродукция (Фонд "Ин витро”) и отбелязването на шестата година от създаването му.

Рожденият ден на Фонда протече с празничен концерт-спектакъл под надслов "Голямото преброяване на бебетата ин витро". Съорганизатори на събитието бяха фондация "Искам бебе” и сдружение "Зачатие”. Специални водещи на празничния концерт бяха Радина Велчева и Стефка Сарафова - председатели на двете пациентски организации.

На събитието присъстваха много щастливи родители и техните деца, родени след ин витро процедура, финансирана от Фонда. Всички те получиха ключодържател - "Бебе на Фонд Ин витро" и картичка с послание "Мило дете, твоето раждане е чудо! Ти си чудо! Обичай живота и вярвай в чудесата! С обич към теб!".

Много вълнение и усмивки предизвика програмата на концерта, в която участваха очарователни малки таланти в сферата на танцовото, музикалното и театралното изкуство.

Сред празнуващите със своите деца родители имаше много пациенти, извършили ин витро процедури в Медицински комплекс "Д-р Щерев". След концерта част от тях имаха възможност да се срещнат и да изкажат своята благодарност към д-р Таня Тимева, медицински директор на лечебното заведение.

Самата д-р Тимева сподели, че подобни празници са израз на голяма радост за щастливите родители и показват колко значима е дейността на Фонда и ин витро клиниките в България. Според нея инициативите, които събират на едно място децата, родени след ин витро процедура, насърчават репродуктивните специалисти за още по-всеотдайна работа в помощ на доверилите им се пациенти.

След "Голямото преброяване" екипът на Медицински комплекс "Д-р Щерев” установи, че от тези 4000 бебета, родени след ин витро процедура с подкрепата на Фонда, всяко четвърто дете е заченато с помощта на акушер-гинеколози, ембриолози и биолози на лечебното заведение.

Голямото удовлетворение на репродуктивните специалисти от клиниката е, че благодарение на напредъка в асистираните репродуктивни технологии, в наши дни те могат да помогнат на все повече жени и двойки с репродуктивен проблем да се зарадват на така мечтаното бебе.

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay