8 навика, които предизвикват появата на бръчки

Откажете се от тях за по-красива кожа

8 навика, които предизвикват появата на бръчки

Бръчките са част от стареенето и нормална част от живота. Докато очакваме появата на бръчките с напредването на възрастта, се оказва, че възрастта не е единствената причина за поява на бръчки. Има някои навици, които влияят на процеса на стареене на кожата и е добре да ги забравите възможно най-скоро.

Пушене

Пушенето е най-честата причина за появата на бръчки. Разликата при пушачите и непушачите на една и съща възраст е очевидна, така че спрете да пушите възможно най-скоро.

Храната

Ако искате да запазите кожата си млада и здрава, не забравяйте, че вие сте това, което ядете. Консумацията на твърде много захар не само оказва влияние на килограмите, а и състарява. Когато се храните с вредна храна, кожата губи своята еластичност, става подпухнала и се появяват бръчки. Ограничете приема на захар и въглехидрати и кожата ви ще ви е благодарна.

Алкохол

Алкохолът дехидратира кожата. С течение на времето кожата губи блясъка и еластичността си, поради липсата на хидратация. Освен това алкохолът има негативно влияние върху нивата на витамин А, който е важен за производството на колаген.

Дъвките

Дъвченето на дъвка предизвиква появата на бръчки около устата. Освен това има и други негативни влияния върху организма, така че е добре да се откажете от този вреден навик.

Непочистен грим

Ако вечер си лягате с грим, въпрос на време е да се появят и бръчките. Гримът и замърсяванията през деня влизат в порите и разрушават колагена и еластичността на кожата. Ако не премахвате грима си, се обричате на по-бързо стареене. Добре е и да нанасяте хидратиращ крем вечер.

Стискане на пъпки

Спрете да стискате пъпките си, а ги оставете сами да излязат или използвайте някакви продукти, за да ги отстраните. Всяко стискане на пъпка причинява възпаление, белези, дори бръчки.

Пропускането на слънцезащитен крем

На всеки се случва да забрави да се намаже, но не трябва да се случва често. Дори няколко минути на слънце могат да доведат до разрушаване на колагена, от там-поява на бръчки.

Спане

Ако спите върху лицето си, може да получите бръчки от калъфката на възглавницата. Най-добре е да си вземете копринена калъфка, по която кожата да се плъзга, тъй като материята е по-нежна. Другият вариант е да спите по гръб.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay