8 начина да се справите с кокоши трън

8 начина да се справите с кокоши трън

През целия си живот трябва да се справяме с досадни кожни проблеми и за съжаление кокошите трънове са сред тях. Причинени от човешкия папиломен вирус, тези безобидни израстъци често се появяват на пръстите или ръцете. Те са груби на допир, така че не само стават нежелани посетители, но и причиняват неудобство.

Не се отчайвайте, защото ние сме събрали някои от най-ефективните средства, за да се отървете от тях и да повишите увереността си, като имате чиста кожа.

1. Пчелен мед

Очевидно медът може да се използва по повече начини, отколкото просто във вашия чай или кисело мляко. Всъщност можете да го използвате, ако трябва да лекувате кокоши трън. Притежава противовъзпалителни и антибактериални свойства. Доказал се е и като ефективна бариера срещу инфекции. Когато покриете кокошия трън с мед, вие го лишавате от целия кислород и в резултат на това ще започне да изчезва.

2. Топла вода и морска сол

Това може да е най-лесният начин да се отървете от тези грозни брадавици. Това може да бъде много ефективно лечение, но изисква много отдаденост и постоянство, тъй като ще трябва да го повтаряте много пъти, докато получите желания резултат.

3. Ананас

Сокът от ананас може да бъде огромен съюзник при премахването на брадавици, тъй като е силно кисел и съдържа бромелаин, ензим за смилане на протеини, който помага за унищожаването на брадавиците.

4. Глухарче

Глухарчетата са обикновен плевел, който пониква през пролетта и те се използват, със своите лечебни ползи, в китайската и близкоизточната медицина от много дълго време. Брадавиците могат да бъдат лекувани с мляко от глухарче или сок, който се намира в стъблата им.

5. Алое вера

Алоето има много активни компоненти, които имат антивирусни и антисептични ефекти, както и противовъзпалителни действия. Тези компоненти помагат на имунната ни система да се бори с инфекциите, като по този начин прави алоето едно от най-търсените домашни средства за лечение на брадавици.

6. Витамин Ц

Витамин Ц е жизненоважно хранително вещество, което има много ползи, свързани с повишаване на имунната ни система, така че да може да се бори с болестите и да подобри лечебния процес. Нашето тяло не може да го произвежда самостоятелно, така че можем да го включим чрез диета, богата на витамини. Друг вариант да получите препоръчителния си дневен прием е чрез добавки.

7. Босилек

Босилекът е билка, която най-често се използва при готвене, защото добавя отличителен вкус към нашите ястия. Тази билка обаче съдържа и мощни антиоксиданти и етерични масла, които носят много ползи като намаляване на възпалението и защита на имунната ни система от инфекции.

8. Етерични масла от кипарис и лимон

Някои етерични масла съдържат различни степени на антимикробни, антибактериални и противогъбични свойства, които са много полезни при лечение на брадавици. Имайте предвид, че етеричните масла не трябва да се прилагат директно върху кожата, а да се разреждат с базово масло. Най-често срещаните са бадемово масло и зехтин.

Преди да опитате тези естествени средства, уговорете среща с Вашия лекар, за да сте абсолютно сигурни, че това, което имате, всъщност е брадавица, тъй като те могат да бъдат сбъркани с други кожни израстъци.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay