Бързото хранене ви е слабост, често се обвинявате за престоя си в някой от ресторантите в града и набързо погълнатите няколкохиляди калории. Познат сюжет. Но има вариант да се спасите, макар и не напълно. Решението е да не ядете бургери, които са приготвени на конвейр за по-малко от минута, а да си направите по-вкусни и свежи, но домашни - по ваш избор, с внимание, защо не и с по-малко мазнини, например.
Продукти:
(за 4 бургера)
400 г кайма смес от телешко и свинско месо или само телешко месо
1 яйце
1 глава салатен лук
черен пипер
сол
4 малки кръгли питки
2 домата
лека или соева майонеза
домашни пържени картофки
масло
магданоз
крехки листа от зелена салата
сирене ементал или чедър за сандвичи
Приготвяне:
Първо трябва да се заемете с приготвянето на самите кюфтета (бургери). Омесете каймата с 1 яйце, ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер на вкус. Оформеме четири плоски бургера и ги изпечете върху намаслен грил, тиган или скара. Важното е да са добре изпечени, със златиста коричка.
Запечете и филийки тънко нарязан салатен лук, както и двете части на питката за хамбургерите. И двете трябва също да са златисти.
Вземете всяка от половинките на четирите питки и намажете с малко майонеза, а върху нея поставете запечения лук, както и листо прясна салата. Следва поставянето на нарязания ементал или чедър, а върху него - резан домат, кюфтето и отново листенце маруля.
Ако много обичате майонеза, можете да си позволите да намажете и двете половинки на питката. Не забравяйте, използвайте лека или соева майонеза.
Сервирайте хамбургерите с прясно изпържени картофки. Препоръчваме да не изполвате готови, бланширани, а да си направите домашни, които не съдържат консерванти, глутен и каквито и да е подобрители.
Преди да хапнете първите ви саморъчно приготвени хамбургери, нарежете няколко пресни домата, гарнирайте с тях сандвичите, посолете леко и... да ви е вкусно!
5 | 0 |