Kакъв трябва да е примеът ни на вода през есента?

Kакъв трябва да е примеът ни на вода през есента?
Canva

Приемът на вода през есента трябва да бъде съобразен с индивидуалните нужди, начина на живот и климата. Като цяло обаче е важно да останете хидратирани през този сезон. Тъй като температурите обикновено са по-ниски през есента в сравнение със лятото, хората може да не се чувстват толкова жадни. Важно е обаче да запомните, че тялото все още се нуждае от вода, за да функционира правилно.

Ето някои общи насоки за прием на вода през есента:

Пийте вода редовно: Стремете се да пиете вода на всеки 1-2 часа през целия ден. Това помага да поддържате тялото си хидратирано и подпомага храносмилането, усвояването на хранителни вещества и транспортирането на отпадъчни продукти.

Слушайте жаждата си: Вашето тяло може да ви сигнализира кога се нуждаете от вода, така че не забравяйте да слушате сигналите му. Чувството на жажда често е знак, че вече сте леко дехидратирани.

Приемайте богати на вода храни: Консумирането на плодове и зеленчуци с високо съдържание на вода може да помогне за поддържане на хидратацията. Някои похгодящи есенни опции включват краставици, пъпеши, тиквички, ябълки, портокали и грозде.

Коригирайте приема си според активността: Ако тренирате или се занимавате с физическа активност през есента, уверете се, че увеличавате приема на вода, за да компенсирате загубата на течности чрез потта.

Обмислете околната среда: Ако живеете в район с ниска влажност или студен климат, може да се наложи да увеличите приема на вода, тъй като тези условия могат да допринесат за загуба на влага от кожата и дишането.

Следете цвета на урината си: Цветът на урината ви може да ви даде представа дали сте достатъчно хидратирани. Идеалната урина трябва да е бледожълта. Тъмната или концентрирана урина може да означава, че не пиете достатъчно вода.

Не забравяйте, че нуждите от вода могат да варират значително от човек на човек, така че е важно да слушате тялото си и да коригирате приема на вода съответно.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay