От какво може и не може да ни предпази аспиринът

Аспиринът не намалява опасността от инсулт

От какво може и не може да ни предпази аспиринът

Мащабно американско проучване показва, че малките дози аспирин могат да понижат риска от инфаркт за хора, които не са страдали от болно сърце. Дотук добре, но резултатите показват, че лекарството не намалява по никакъв начин опасността от инсулт или смърт, вследствие на сърдечносъдово заболяване, информират БТА.

 

Авторите на изследването от университета в Алабама съветват хората да се консултират с лекар, преди да приемат аспирин, заради повишения риск от кървящи язви. Те събират и анализират данните от девет проучвания върху ролята на аспирина за предпазване от болести на сърцето, обхванали около 100 000 души над 45-годишна.

 

"Данните от проучването ни показват, че аспиринът не оказва влияние върху случаите на инсулт, общите случаи на коронарни съдови заболявания, смъртността от
сърдечносъдови заболявания и общата смъртност!", обяснява Алфред Бертолучи от изследователския екип.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 21.04.2011|14:35
Както прекомерната употреба на всички лекарства, така и аспиринът, крият риск за здравето ни. Той се приближава до наркотичните средства. Много хора свързват приемането на аспирина с виене на свят, шум в ушите, отслабване на слуха, разстройство в зрението, подкожни, носови, стомашно-чревни и маточни кръвотечения. Смъртоносната доза аспирин за човека е само 30-40 грама, а за децата – 10. Все пак това е киселина!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay