Ако обичате авокадо тост, трябва да знаете този трик за отслабване

Ако обичате авокадо тост, трябва да знаете този трик за отслабване

Има ли неподходящо време за хапване на авокадо тост? Абсолютно не! Авокадо тостът е невероятна комбинация между хрупкаво хлебче и кремообразно авокадо. 

Единственото нещо, което ни пречи да ядем авокадо тост всеки ден от седмицата, не е, че нямаме перфектно узряло авокадо. Проблемът е, че тостовете с авокадо не са с ниско съдържание на калории. Авокадото е пълно със здравословни мазнини, но те все още са калорийни, така че е лесно да прекалим. Но тъй като авокадо тостът е прекалено вкусен, за да се лишаваме от него, ще ви споделим един трик. 

Савина Рего, диетолог (@tasavvydietitian в Instagram) публикува този трик, за да ви помогне да отслабнете, без да се налага да се отказвате от авокадо тостовете. Тя казва, че въпреки че авокадото е пълно със здравословни мазнини, фибри, витамин С и фолиева киселина, размерът на порцията трябва да е около 30 до 50 грама.

Ако обичате авокадо тост, трябва да знаете този трик за отслабване

"Моят трик е да смесвам авокадото с грах, едамаме или рикота / извара (обикнковена или с намалено съдържание на мазнини), това помага да се намали броя на калориите, без да се намалява обема на порцията!"- Савина казва в своя пост в Instagram. Брилянтно, нали? 

Този трик помага да направите тази вкусна закуска малко по-балансирана. Получавате въглехидрати от тоста, здравословни мазнини от авокадото и протеини от грахта или изварата. По този начин тостът е не само по-беден на калории и по-богат на фибри, но също така ще ви накара да се чувствате сити и доволни, което ще ви помогне с отслабването. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay