През последните години кокосът си извоюва славата на продукт чудо. Неговото масло вече е в хит козметичните среди. От известно време то може да се похвали и с роля в готварството.
Кокосовото масло остава здравословно дори след топлинна обработка. Счита се, че то помага да се гради "добър”, а не "лош” холестерол.
Предлагаме ви една лесна рецепта за картофена супа с кокосово мляко и масло. Чудесна е за първа проба с тези съставки!
Необходими продукти
1 кг картофи
400 мл кокосово мляко
50 г кокосово масло
20 г целина
1 лимон
2 щипки черен пипер
4 щипки сол
1 глава лук
4 моркова
Начин на приготвяне
Обелете картофите, морковите, лука и целината и ги нарежете на малки парченца. Сложете ги в тенджера с вода.
Добавете кокосовото масло, сол и черен пипер и оставете на котлона, докато зеленчуците се сварят омекнат. След това пасирайте.
Добавете кокосовото мляко и сока на лимона и върнете на котлона на бавен огън за 5-6 минути.
Вашата супа е готова, остава само да си хапнее от нея!
Ако тази рецепта ви се е сторила привлекателна, може би ще харесате и:
Крем супа от тиква с кокосово мляко
Крем супа от леща и кайсии (Армения)
Тишпищи с кокос
0 | 0 |