Какво е едно ядене без вкусен и сладък десерт? Непълноценно. Затова днес колегите от Kulinar.bg ни издадоха поредната си тайна. Този път става въпрос за бисквитена торта. Новото в случая е, че тя се прави със сурови яйца и силен миксер. Заслужава си да се пробва и това.
Необходими продукти
3 пакета обикновени бисквити
250 мл краве прясно мляко
200 гр орехови ядки
200 гр пудра захар
4 яйца
170 гр масло
2 пакетчета ванилия
Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите и ги залейте с прясното мляко. Към тях прибавете ореховите ядки и по желание счукана карамелизирана захар. Може да сложите и какао.
Следващата стъпка е да разбиете маслото със захарта, докато се получи еднородна смес. Към нея започнете да прибавяте едно по една яйцата. Докато правите това, дръжте миксера с едната ръка и не спирайте да разбъквате. Накрая добавете двете пакетчета ванилия.
Вече сте получили един доста пухкав крем. Отделете повече от половината и го прибавете към бисквитите като разбърквате добре, за да попадне кремът равномерно навсякъде.
Изсипете сместа в плоска чиния и я оформете като торта. А за по-прецизно изваян десерт можете да използвате добре познатата ни алуминиева форма с обръч.
Кремът, който ще ви остане, използвайте, за да намажете тортата отстрани. По желание можете да настържете шоколад или да поръсите с ядки.
Когато приключите с всичко това, оставете тортата в хладилника за няколко часа, може и за цяла нощ.
За да сте сигурни в качеството и вкуса на произведението си, използвайте пресни яйца. Все пак те ще си останат сурови в тортата, не искате да изненадате неприятно някого, нали?
Още рецепти за вкусни и лесни десерти може да намерите в Kulinar.bg:
Орехов пай
Торта "Снежен десерт"
Бисквитена орехова торта
Не забравяйте и да се включите в конкурса на Kulinar.bg, посветен на традиционната българска кухня.
35 | 0 |