Булгур или овесени ядки – какво е най-подходящо за вашата закуска

Булгур или овесени ядки – какво е най-подходящо за вашата закуска

Закуската често бива определяна за най-важното ястие от деня що се отнася до отслабването. Тези, които се стремят към идеалното тегло, често биват съветвани да имат балансирана закуска, пълна с протеини и фибри.

Овесените ядки и булгурът са двете храни, които перфектно пасват на това изискване. Универсални са и могат да бъдат използвани за приготвянето както на сладки, така и на солени закуски.

Овесените ядки са пълнозърнеста храна с много хранителни ползи. Те са здравословни, достъпни, пълни със здравословни въглехидрати и фибри. Най-важното е, че са лесни за приготвяне. Можете да обогатите вкуса им като прибавите към тях плодове и ядки. Овесът е богат да манган, протеини, фосфор и желязо. Фибрите ви поддържат сити за дълъг период от време. Това ви предпазва от хапването на нездравословни храни между храненията, а и поддържат храносмилателната ви система здрава, предотвратявайки проблеми със стомаха или киселинен рефлукс. Овесът е с ниско съдържание на калории и мазнини, което е важно условия, ако се стремите да свалите няколко килограма.

Булгурът е друга отлична закуска. Той се използва основно в страните от Близкия изток. Получава се чрез смилане на пълнозърнести сурови пшенични зърна. Едно зрънце булгур е богато на фолиева киселина, витамин В6, ниацин, мед, манган, желязо и магнезий. Зърнената култура дава дълготрайно усещане за ситост, с ниско съдържание на калории е. Хапването на булгур всеки ден би ви помогнало да управлявате лесно теглото си. Освен това, булгурът благоприятства развитието на полезните чревни бактерии, които укрепват здравето на червата и предотвратяват запека.

И овесът, и булгурът са здравословни варианти за закуска и биха ви помогнали за свалянето на килограми. Има научни доказателства, които разкриват тяхната роля в процеса на отслабване. Изборът кой продукт ще използвате зависи изцяло от вашия вкус.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay