Кесадията е традиционно мексиканско ястие, което представлява вид грилован сандвич с пълнеж от сирене, месо, зеленчуци и различни други съставки.
Произходът на кесадията може да бъде проследен до мексиканската кухня, като се смята, че тя произхожда от същия регион като фахитата и тортилата. Традиционно се приготвя с тънка тортила, която се пълни със сирене, горчица, различни зеленчуци и някакъв вид месо, а след това се запича на грил до златисто.
Необходими продукти:
2 пилешки гърди, нарязани на кубчета
1 глава лук
1 червена чушка
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка чили
1 чаена лъжичка кимион
1 чаена лъжичка куркума
1 чаена лъжичка черен пипер
1/2 чаена лъжичка сол
1 чаша настърган чедър
8 обелени и нарязани на малки кубчета домати (или 1 консерва домати на кубчета)
1/4 чаша нарязан магданоз
8 тортили
мазнина по избор (олио, зехтин, масло)
Начин на приготвяне:
Загрейте малко масло в тиган на средна температура. Добавете нарязания на ситно лук и чушка и гответе, докато омекнат.
Добавете нарязаното на кубчета пилешко месо и гответе до златисто. Добавете чесъна, както и всички подправки и гответе още 2-3 минути.
Преместете сместа в голяма купа и добавете настъргания чедър, нарязаните на кубчета домати и магданоза. Разбъркайте добре.
Загрейте чист тиган и добавете съвсем малко масло. Поставете една тортила в тигана и добавете около 1/4 чаша от пилешката смес върху тортилата.
Покрийте с друга тортила и запечете за около 2-3 минути, докато стане златисто от двете страни.
Повторете с останалите тортили.
Кесадията с пилешко месо е готова! Разрежете я на парчета и сервирайте с гуакамоле, сметана или някой от любимите ви сосове.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |