Изобилна комбинация от маруля, нахут, пуешко, салам, домати и сирене, всичко това покрито с италиански винегрет с горчица и билки, това е една салата, която всъщност може да ни изкуши да оставим пицата в полза на салатата.
В оригиналната рецепта се използват пуешки гърди, но тъй като са малко по-трудни за откриване, в тази рецепта използваме пилешки гърди.
Пилето, саламът и двете марули могат да се приготвят предварително и да се съхраняват в отделни съдове в хладилника до един ден. Дори дресингът може да се направи предварително. Доматите и босилека обаче трябва да се нарежат точно преди да направите салатата.
Необходими продукти:
За винегрета:
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
1/4 ч. винен оцет
2 с.л. горчица
1 ч.л. риган
1 ч.л. магданоз
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
6 с.л. зехтин
2 с.л. пармезан
Зa салатата:
500 грама пилешки гърди
1 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
4 ч. маруля
4 ч. айсберг
1 1/2 ч. домати
1 ч. нахут
1 ч. настъргана моцарела
1/2 ч. салам
1/2 ч. пресен босилек
Начин на приготвяне:
В малка купа сложете нарязания на ситно лук, чесъна, оцета, горчицата, ригана, магданоза, солта и черния пипер.
Докато разбивате, бавно налейте зехтина, докато се образува гладък дресинг. Добавете и пармезана; оставете настрана, докато сте готови да го използвате.
Поставете решетката в средата на фурната; загрейте предварително до 200°. Застелете тава с хартия за печене. Натрийте пилето от двете страни със зехтин; подправете със сол и черен пипер. Поставете в тавата.
Печете пилето, докато се сготви, 20 до 25 минути.
Оставете да се охлади, след което нарежете на кубчета.
В голяма купа смесете салатата айсберг, марулята, доматите, нахута, моцарелата, салама, босилека и пилето и разбъркайте добре. Полейте с дресинга и разбъркайте отново.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |