Търсите рецепта за пилешки гърди, която да не е скучна? Днес ще ви предложим рецепта за вкусно пилешко месо с гъби.
Необходими продукти:
4 броя пилешки гърди
сол
черен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чесън на прах
3 с. л. зехтин
2 с. л. масло
300 грама гъби
1 голяма глава лук, нарязан
1/4 ч. бяло вино
1/2 ч. пилешки бульон
5 стръка мащерка
200 грама моцарела
1/4 ч. нарязан зелен лук
1/4 ч. нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте пилешкото месо и го подсушете. Сложете месото в тава, върху хартия за печене. Подправете със сол, черен пипер, червен пипер и чесън на прах.
В голям незалепващ тиган на средно силен огън загрейте 2 супени лъжици зехтин. Добавете пилето и запържете около 2 минути на страна, до златисто.
Прехвърлете месото в съда, в който ще го готвите.
Върнете тигана на котлона и добавете останалия зехтин. Запържете лука и гъбите за около 10 минути.
Добавете бялото вино и гответе няколко минути, докато виното се изпрати. След това добавете бульона и мащерката и подправете със сол и черен пипер отново.
Сложете моцарелата върху пилешките гърди и изсипете сместа с гъбите отгоре.
Печете около 20 минути.
Поръсете със зелен лук и магданоз и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |