Ванилови кексчета с малини и боровинки

Ванилови кексчета с малини и боровинки

Когато ни се прияде нещо сладко, най-лесният вариант е да си приготвим кексчета. В нашия Instagram профил загатнахме, че днес ще ви покажем изключително вкусна и проста за приготвяне рецепта за ванилови кексчета с боровинки и малини. Те са пухкави и ароматни и определено са любими, както на малки, така и на големи.

Затова не се колебайте да ги приготвите, за да очаровате близките си хора... или пък да се поглезите след дългия работен ден!

Необходими продукти:

2 яйца

250 г захар (бяла и кафява)

3-4 с. л. краве масло

200 мл кисело мляко

1 ч. ч. брашно

Бакпулвер

Ванилия (есенция, шушулка или ванилия на прах)

Шепа малини

Шепа боровинки

Начин на приготвяне:

Поставете двете яйца в дълбока купа. Добавете захарта и ванилията и разбъркайте с миксер, докато се получи пухкава текстура. Прибавете маслото и киселото мляко и разбъркайте отново. Идва ред на брашното с добавен към него бакпулвер. Прибавяйте го постепенно, бъркайки внимателно с миксера до получаването на гладка смес. Добавете плодовете и разбъркате със силиконова шпатула.

Разпределете сместа в силиконови или хартиени формички и печете на предварително загрята фурна на 180 градуса, докато мъфините се надигнат и придобият златист загар. Можете да тествате готовността им с дървена клечка, както обикновено се прави при тестените изделия.

Да ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay