Питка без месене с 3 вида брашно

Питка без месене с 3 вида брашно

Обожаваме когато ароматът а домашно изпечен хляб с подправки се носи из целия ни дом. Приготвяме тестени изделия у дома винаги, когато ни остане малко свободно време. А тази ароматна питка не изисква особени усилия и става толкова бързо и лесно. Вкусът ѝ е несравним и бързо ще влюбите в него! Ето как да я приготвите у дома:

Необходими продукти:

1 ч.ч бяло брашно

1 ч.ч. пълнозърнесто пшеничено брашно или типово брашно

1 ч.ч. брашно от грахам или спелта

Половин кубче прясна мая

300-400 мл хладка вода

1 с.л. сол

1 с.л. захар

Сухи подправки на вкус

Зехтин за намазване

Начин на приготвяне:

Разтвоерете маята във водата и разбъркайте добре с пластмасова или дървена лъжичка, докато напълно се разтвори. В купа смесете сухите съставки, след което смесете с разтворената във водата мая. Бъркайте докато брашното се усвои. Покрийте с навлажнена кърпа и сложете на топло за около един час.

След като тестото е втасало, излейте го върху тава с хартия за печене, поръсете с избрани от вас сухи подправки (можете да употребите риган, мащерка или дори ронена чубрица). Ние обожаваме съчетанието от мащерка и риган. Изпечете на 220 градуса до зачервяване. Преди да извадите хляба от фурната го намажете с малко зехтин.

Ведъж изпечен хлябът се превръща в идеален за консумиране с крем супи, а също така от него можете да приготвите чудесни брускети с домати и босилек.

Приятен апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay