Обожаваме когато ароматът а домашно изпечен хляб с подправки се носи из целия ни дом. Приготвяме тестени изделия у дома винаги, когато ни остане малко свободно време. А тази ароматна питка не изисква особени усилия и става толкова бързо и лесно. Вкусът ѝ е несравним и бързо ще влюбите в него! Ето как да я приготвите у дома:
Необходими продукти:
1 ч.ч бяло брашно
1 ч.ч. пълнозърнесто пшеничено брашно или типово брашно
1 ч.ч. брашно от грахам или спелта
Половин кубче прясна мая
300-400 мл хладка вода
1 с.л. сол
1 с.л. захар
Сухи подправки на вкус
Зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
Разтвоерете маята във водата и разбъркайте добре с пластмасова или дървена лъжичка, докато напълно се разтвори. В купа смесете сухите съставки, след което смесете с разтворената във водата мая. Бъркайте докато брашното се усвои. Покрийте с навлажнена кърпа и сложете на топло за около един час.
След като тестото е втасало, излейте го върху тава с хартия за печене, поръсете с избрани от вас сухи подправки (можете да употребите риган, мащерка или дори ронена чубрица). Ние обожаваме съчетанието от мащерка и риган. Изпечете на 220 градуса до зачервяване. Преди да извадите хляба от фурната го намажете с малко зехтин.
Ведъж изпечен хлябът се превръща в идеален за консумиране с крем супи, а също така от него можете да приготвите чудесни брускети с домати и босилек.
Приятен апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |