Да преустановим безсмисленото тършуване в хладилника - част II

Наистина гладни или просто нервни – това е въпросът -част II

За разлика от децата, които хапват само, когато са гладни, на нас, жените, доста често ни се случва да използваме храната не по предназначение – ядем, когато сме тъжни, весели, самотни, нервни или просто, защото ни е скучно. Помислете колко пъти сте си хапвали нещо, защото просто е било в хладилника.

 

Време е да престанем да запълваме емоционалните празнини с шоколад, бисквити, чипс или сладолед. Ето няколко добри идеи какво бихме могли да правим вместо да сложим първата фатална хапка в устата си:

Продължение от част I.

 

1. Да звъннем на приятелка, с която не сме се чували скоро и да наваксаме пропуснатото. Един хубав разговор с близък човек би ни накарал да се чувстваме по-добре от пакет чипс. Нали така?

 

2. Да си направим маникюр. Коя жена би искала да съсипе чисто новичкия си лак, за да си вземе хрупкаво картофче?

 

3. Да си пуснем музика, която наистина харесваме. Любимата мелодия ще ни накара да се отпуснем и да разсъдим трезво за нещата, които ни карат да се чувстваме зле.

 

4. Да разтребим вкъщи. Независимо дали ще подредим дрехите в гардероба или ще се заемем с хаоса в дамската си чанта, това определено е добър начин да държим ръцете си заети далеч от хладилника.

 

5. Да дадем воля на чувствата си върху белия лист. Независимо дали сме под голям стрес или някой ни е ядосал писането винаги помага, дори да не е от най-големите ни таланти. То е начин да дадем външен израз на чувствата, които държим вътре в себе си.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay