Направих 3 промени във вечерното си меню и започнах да свалям килограми

Тези промени са много по-безболезнени от всяка диета

Направих 3 промени във вечерното си меню и започнах да свалям килограми

Не съм сигурна защо това се случваше всеки божи ден, но се случваше. Хранех се здравословно почти през целия ден. Смуути за закуска, купа вкусна салата за обяд, плодове и ядки за междинните хранения и много вода. Всичко това звучи страхотно, нали? Но всичко се объркваше, когато стане време за последното хранене за деня. Просто губех контрол. Беше време да направя някаква промяна, защото обличането на дрехите ми ставаше все по-трудно. Тези 3 промени, които направих, ми помогнаха отново да вляза във форма и да се чувствам много по-добре.

Започнах да си правя порции

Много е важно сервирането на храната в чиния, защото по този начин изяждате точно определено количество храна. Ястията, които вечерях винаги бяха здравословни, но просто не можех да спра да ги ям. Винаги си слагах допълнително. Освен това, тъй като аз приемам изхвърлянето на храна за грях, след вечеря хапвах храната, която е останала, за да не я изхвърлям. Все пак какво толкова ще се случи, ако изям още половин парче пица или 1-2 хапки супа? Но се оказа, че е проблем и то голям. Вече събирам всички остатъци и ги прибирам в хладилника. Сервирам си точно определено количество храна и слагането на допълнително е забранено действие. В началото е трудно, няма да ви лъжа. Всяко лишение от храна е трудно в началото. Но когато свикнете и просто се откажете от вредния навик, защото ако гледаме реално на нещата, организма не се нуждае от тази допълнителна храна и това е просто лош навик, става много по-лесно. След като направих тази промяна, се чувствам много по-енергична.

Без сирене

Сиренето е храна, без която не можех. То беше част от всяко едно мое ядене, без значение какво е то. Отказах се от сиренето и започнах да приготвям нови, много по-здравословни ястия- задушени зеленчуци, боб, грах, супи и свежи салати. Ястие без млечни продукти означава по-малко калории и това се вижда после на кантара.

Вечеря и край

Въпреки че хапвах обилно количество храна, изяждах и остатъците от вечерята, нещата не спираха до тук. Завършекът на вечерята ми винаги беше десерт. Сладолед, шоколад, торта, обичайните вкусни десерти. Започнах да режа свежи плодове за десерт след вечеря и нещата се промениха. 2-3 парчета плод са напълно достатъчни. Здравословно ястие, един плод и край. Това е. Дотук с вечерята.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay