Телата ни обичат тези храни!

Вталяващи и вкусни

Телата ни обичат тези храни!

С наближаването на горещите дни започваме все повече да мислим за онези мечтани морски емоции, дългоочакваната почивка, която планираме от известно време, както и летния гардероб и тънките разголени дрешки, които го обитават.

 

Просто не можем да не се замислим как ще изглеждаме през топлите дни, а ако чувстваме че сме напълнели - сега е времето да направим нещо по въпроса.

 

Ще ви представим списък с най-полезните, най-задължителните, най-ценните храни! Храните, които обещават да намалят размерите на дрехите и да размърдат стрелките на кантара.

 

Малини, ягоди, къпини

Малки, но могъщи. Тези плодове са пълни с полезните антиоксиданти и фибри и бедни на калории, така че добавете 100 грама от тях към ежедневното си меню.

 

Краставици

Зеленчукът, който винаги присъства на традиционната българска трапеза. Всъщност краставиците са част от семейството на пъпеша, а хранителните вещества които съдържат са подобни на него. Естествен диуретик, което означава че спомага да отделянето на задържаната вода в организма, както и срещу неприятното подуване на корема.

 

Диня

Половин средно голяма диня съдържа два пъти повече калий от килограм банани. Със съдържание бедно на калории, но богато на антиоксиданти, вкусната диня предлага и висока доза витамин C, която превръща имунната система в "желязна".

 

Люти чушки

Не са за всеки вкус, но тези които ги обичат са късметлии. Лютият зеленчук подобрява метаболизма, което води до засилено изгаряне на калории. Интересно е да знаете, че една малка люта чушка съдържа нужното количество бета каротин за деня, както и препоръчителното количество витамин C.

 

Аспержи

Наричан "благородникът сред зеленчуците", този зеленчук е един от малкото, които се нуждаят от много грижи и внимание при отглеждането си. Всеки стрък аспержи съдържа високи дози витамини A, B,C и E, придружени от "изчистващите" цинк и калий. Много ценно качество на зеленчука е открито в Южна Корея: екстрактът от аспержи е ефективно средство както за облекчаване на махмурлука, така и за предпазване на черния дроб от разрушителното действие на токсините.

 

Сок от червени боровинки

 

Освен убийствено вкусен, този сок е истински диуретик. "Пъди" токсините и "измива" организма безпроблемно. Препоръчваме ви го с малко лед и много настроение.

 

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay