Ексцентрични спортове по света

Осмелявате ли се да практикувате някой от тях?

<p>Екстремно гладене с ютия</p>

Екстремно гладене с ютия

Ако мислите, че кърлингът е странен спорт, още нищо не сте видели. Нито един от тези спортове не е включен в Олимпийските игри, които тази година ще се проведат в Лондон, но състезателите в съответните дисциплини гледат много сериозно на тях. Ще си говорим за най-странните спортове в света. Някои от тях ни карат да избухнем в смях, а други меко казано ни ужасяват.

Пригответе се да видите метли; съпруги, които, противно на убежденията, не са ги "яхнали";
ютии, потопени под вода, "реещи" се във въздуха или качени на някое планинско възвишение. Всичко това в широкия и шантав свят на спорта.

Екстремно гладене на дрехи

Така се казва едно от последните опасни занимания, които комбинират спорта навън с удовлетворението от добре изгладената риза. Масите за гладене се изнасят буквално навсякъде, където можете да се сетите - пещери, гори, водопади, в кану-каяк.

Екстремното гладене на дрехи води началото си от Великобритания, но става популярно по цял свят. След като научихме за тази дисциплина, "въртенето" на ютията вече ни се струва една идея не толкова досадно.



Носене на съпруга на гръб

Винаги сме искали половинките ни да ни носят на ръце, но ето че можело и на гръб. Преживяването обаче не е толкова приятно, колкото в първия случай.

Мъжете нарамват съпругите си, които висят с главата надолу, и така преминават през терен с две водни препятствия. Дамата трябва да тежи минимум 49 килограма и ако бъде изпусната, мъжът ѝ получава наказание от 15 секунди закъснение. Шампионатът се провежда всяка година през юли, а победителят получава за награда количество бира, колкото теглото на жена си. Ако имате желание да участвате, още не е късно да започнете с тренировките.



Бой с възглавници

По данни от официалния уебсайт на спорта с възглавници, той се практикува основно от жени. На ринга една срещу друга застават дами, които не се страхуват да направят нещо различно и дори малко лудо. Признаваме, че последно се бихме с възглавници, като малки момиченца. Нямаме обаче нищо против да се развихрим отново
и около нас да хвърчат пера.



Куидич

Да, правилно сте прочели. Става дума за спорта от книгите и филмите за Хари Потър. В случая се практикува от мъгъли, разбирайте - обикновени хора без магьоснически дарби.

Състезателите са екипирани със свои собствени метли, които, за съжаление, не летят. Играе се на игрище с по три голови стълба на всеки край. Всеки от стълбовете завършва с обръч. Отборите се състоят от по седем играча, които играят с четири топки различни по размер и значение.

Джоан Роулинг добре се е справила. Освен че се превърна в един от най-продаваните и обичани писатели, даде началото и на чисто нов спорт, който се практикува в много колежи.



Хокей под вода

Правилата са същите като при нормалния хокей, действието обаче се развива под вода. Участниците плъзгат шайбата по пода на басейна и се опитват да отбележат точка.

Недостатъкът е, че често трябва да изплуват на повърхността, за да си поемат въздух, и след това се спускат с пълна сила към дъното. Гледката е наистина живописна:



2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 19.06.2012|10:58
ххаа, големи смехории има тука!
3
Не е посочен 19.06.2012|10:46
Леко задръстеняшко изглежда даже!
2
Не е посочен 19.06.2012|10:44
Куидич??! Без летящи метли не е същото!
1
Не е посочен 19.06.2012|10:39
Какви безумия има!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay