С идването на есента пред нас се открива най-големият избор от зеленчуци и плодове. Затова не можем да не споделим с вас една рецепта за салата, пълна със зеленчуци в оранжево-червената есенна гама.
Необходими продукти
1 кг патладжани
2 бр. червени чушки
2 бр. моркови
3 бр. домати
1 глава стар лук
2 стръка кориандър
2 скилидки чесън
50 мл зехтин
100 мл зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
За да отстраните горчивия вкус на патладжаните, ги нарежете и осолите. След 15-20 минути ги измийте. В тиган с похлупак трябва да задушите сините домати с морковите, чушките, чесъна и лука.
След като поомекнат зеленчуците, добавете бульона, а след това и доматите. Оставете ги да се задушат на слаб огън, докато патладжаните и морковите станат готови. Накрая овкусете със сол, черен пипер и нарязан на ситно кориандър.
Това апетитно мезе отлично се вписва на трапезата ни. А и дори да изпитваме носталгични чувства към лятото, сега може да пробваме вкуса на есента, с всички плодове и зеленчуци, които тя ни дава.
8 | 1 |