Защо да ядете една и съща закуска всеки ден може да бъде добре за вас

Защо да ядете една и съща закуска всеки ден може да бъде добре за вас

"Ябълка на ден държи лекаря далеч от мен!", казват хората. Но какво ще кажете за чиния с яйца или чаша кисело мляко като вашата закуска всеки ден? Докато яденето на една и съща закуска може да звучи скучно, пълненето на корема с едно и също нещо всяка сутрин всъщност може да ви се отрази добре.

Ще имате повече свободно време

Защо да ядете една и съща закуска всеки ден може да бъде добре за вас

Колко минути (или може би дори часове) са ви необходими, за да решите какво да ядете за закуска? Въпреки че може да изглежда като част от ежедневната ви рутина, решаването на нещо всъщност може да отнеме много повече време, отколкото бихте могли да осъзнаете.

Когато ядете една и съща закуска всеки ден този проблем изчезва. Няма да губите време да се чудите или да решавате - плюс това вероятно ще можете да го приготвите предната вечер, така че няма да се налага да се тревожите за това сутрин.

Позволявате на мозъка си да мисли за по-важни неща

Замисляли ли сте се защо Стив Джобс винаги е носел черна блуза или защо Марк Зукърбърг обикновено се придържа към сивата цветова палитра? Това е така, защото това ги прави по-продуктивни. Това, че не трябва да мислите какво да облечете за деня или какво да ядете за закуска, позволява на ума ви да се концентрира върху по-важните неща и списъка с нещата, които трябва да постигнете през деня.

Вашето тяло никога не пропуска първата доза хранителни вещества

Защо да ядете една и съща закуска всеки ден може да бъде добре за вас

Ако вашата закуска е купичка овесена каша, обикновен омлет или чаша пресни плодове, вие зареждате тялото си с полезни неща. Тези примери за закуски, пълни с хранителни вещества, са чудесен начин да започнете сутринта и те могат да ви помогнат да имате енергия за дългия ден, което не важи за купа зърнена закуска, например. 

Може да успеете да свалите няколко килограма

Изследванията разкриват, че яденето на една и съща храна всеки ден всъщност може да ви помогне да отслабнете. Когато ядете едно и също нещо при всяко хранене, имате по-голям контрол върху това, което вкарвате в тялото си, така че избягвате скокове на захари и мазнини, което в крайна сметка могат да намалят приема на калории и телесното тегло.

Разходите ви за храна ще бъдат по-малки

Ако закуската е овесена каша, всичко, от което се нуждаете, е овес, мляко и малко подсладител. Знаейки какво ще ядете всеки ден от седмицата, ви позволява да съставите по-точен списък с хранителни стоки, което според експертите е ключът към това да не харчите много пари в магазина. Вие не само ще можете да контролирате разходите си, но ще забележите, че без толкова много опции в килера, ще имате повече пари в портфейла си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay