Защо ядките са толкова важни за родилките

Защо ядките са толкова важни за родилките

Начинът на хранене след раждане играе същата важна роля като начина на хранене преди раждането. Богатата на хранителни вещества диета, съдържаща добри калории, също може да подпомогне загубата на тегло и да осигури нужното на организма на наскоро родила жена.

И ядките са идеалният помощник. Те не само са чудесен източник на антиоксиданти, протеини, омега-3 мастни киселини и са полезни за сърцето и мозъка, но са и един от най-добрите храни, които майката може да консумира. Докато грижата за бебето е достатъчно трудна задача, благоприятните свойства на ядките могат да помогнат на жената да възвърне силата си след раждането. Изследвания показват, че редовната консумация на орехи, заедно с други ядки и семена може да стимулира производството на кърма. Най-голямата полза от всички? Ядките се надуват в стомаха, което означава, че ще засищат за по-дълго време.

Мит е, че от ядките се пълнее. Ако се консумират разумно, те действително могат да ускорят процеса на отслабване и да помогнат да имате следродилното хранене, което тялото ви изисква. Ядките са калорични, но калориите им са добри.

Доброто количество фибри в тях насърчава липсата на глад, поддържайки ви сити за по-дълго време. Ядките са отличен източник на мазнини, които лекуват и възстановяват тялото отвътре, следователно, ускорявайки времето за възстановяване.

Ядки като орехи и бадеми осигуряват здравословна закуска, особено в моменти, в които нямате възможност да си приготвите такава. Можете да консумирате ядките както в натурално състояние, така и накиснати във вода. Предполага се, че накисването подпомага по-лесното им храносмилане. Просто накиснете ядките във вода за една нощ. Накиснатите ядки могат да се добавят към смутита, салати, овесена каша. Можете също така да държите купа с накиснати ядки до леглото си, така че да можете да закусите веднага след като се събудите или да си вземете от тях през нощта, когато почувствате жажда. Уверете се обаче, че няма да прекалите.

Отслабването след раждане е в помощ на това да се върнете по-бързо към ежедневните задачи и поддържането на здраво тяло, но помнете, че не трябва да бързате. Първите няколко месеца след раждането трябва да бъдат посветени на възстановяването и грижите за правилното хранене на бебето. Експериментирането с избора на храна, изпробването на диети или рискуване на здравето ви, само за да загубите килограми, няма да помогне. Стремете се към правилно и пълноценно хранене, колкото се може повече сън. Намерете време, макар и малко, за някаква форма на упражнения.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay