5 признака, че апендиксът ви е на път да се спука

Ако имате някои от тези симптоми, отидете на лекар незабавно

5 признака, че апендиксът ви е на път да се спука

Повечето хора са доста запознати със стомашните проблеми- запек и диария. Вероятно всеки един от нас поне веднъж е имал хранително отравяне или вирус. Докато апендицитът е по-радко срещно явление. Въпреки че е доста често срещано заболяване, хората не винаги му обръщат внимание и вземат мерки. Ако не се лекува обаче апендицитът може да е опасен за живота. Ако апендиксът се спука, положението става сериозно. За щастие има предупредителни знаци, които може да ни подскажат да отидем на лекар. Ето кои са те:

1. Боли ви корема

Апендицитът причинява силна болка, която се разпростира от пъпа до долната дясна част на корема. Въпреки че това може да означава още хиляди неща, силно вероятно е да е апендицит. Може да се наложи да ви направят някои изследвания, като скенер, за да ви поставят диагнозата. 

2. Гади ви се, повръщате и нямате апетит

Може да е всякакъв друг стомашен проблем, но и при апендицитът се появяват тези симптоми, но не всеки път. Ако имате и тези симптоми, освен болката, отидете веднага на лекар. Възпалението на апендикса се отразява и на другите части от храносмилателния тракт и затова се появява гадене. 

3. Ходите до тоалетната по-често от обикновено 

При някои хора апендиксът е разположен много ниско, точно до пикочния мехур. Когато пикочният мехур влиза в контакт с възпаления апендикс се възпалява и той, това води до често уриниране. Понякога има и болка при уриниране. Разбира се, това може да бъде и сигнал за инфекция на пикочните пътища, но може да води и към апендицит. 

4. Имате висока температура и ви тресе 

Повишената телесна температура означава възпаление някъде в тялото. Ако имате повишена температура и болки в корема, незабавно се консултирайте с лекар. 

5. Не се чувствате добре 

Ако сте объркани, дезориентирани, разсеяни, възможно е да се дължи на възпалението. Това означава, че инфекцията се влошава и може да достигне до кръвта (сепсис), което е много лошо. При някакво изменение на психическото състояние, веднага потърсете причината. 

5 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay