5 причини да спрете да изплзвате смартфона си в тоалетната

5 причини да спрете да изплзвате смартфона си в тоалетната

Според скорошно проучване става ясно, че много от нас са пристрастени към смартфона си и това всъщност не е толкова безобидно, колкото звучи. Ако сте човек, който не може да отиде до тоалетната без мобилния си, трябва да имате предвид, че този навик е доста вреден и носи своите рискове. Не само може да бъде вреден за здравето ни, но също така влияе на ума и концентрацията.

Днес ще разберете какви са лошите страни на използването на телефона в тоалетната.

Може да разпространи много вредни бактерии

Скорошно проучване показва, че телефоните са по-мръсни от самата тоалетна седалка. Установено е, че мобилните телефони са покрити с E. coli. Тази вредна бактерия е свързана с чревни проблеми като хранително отравяне, но това не е единствената вредна бактерия, с която можете да се сдобиете в банята.

Увеличава вероятността от получаване на хемороиди

Това се случва поради времето, прекарано в тоалетната, където се оказва натиск върху нашите органи, които не се поддържат над тоалетната чиния. Въпреки че са необходими повече изследвания, за да се потвърди тази връзка, случаите на хемороиди са се увеличили след въвеждането на смартфоните.

Забавят мисловната ни дейност

Мобилните телефони всъщност прекъсват концентрацията и мисленето ни, ограничавайки способността ни да разрешим по проблем, дори когато не ги използваме или са изключени. Следователно времето прекарано без телефон е от съществено значение за умовете ни, а изключването му и прекарването на време сами понякога е точно това, от което се нуждаем. Вземането на нашите телефони със себе си в банята отнема ценните паузи, от които умовете ни се нуждаят.

Може да причини дисфункция на тазовото дъно

Прекарването на продължително време в тоалетната, докато сме разсеяни може да доведе до увреждане на мускули и органи като черва, пикочен мехур и вагина. Това отчасти се дължи на позата ни, докато седим на тоалетната, особено ако сме наведени над телефона си за дълго време.

Ставаме все по-зависими от телефона

Това, че смартфоните ни свързват със света така, както нищо друго не може ги прави силно пристрастяващи. Всъщност 1 от 10 младежи биха предпочели да загубят пръста си, отколкото своя смартфон. Това очевидно не е добър знак, тъй като показва, че сме започнали да се отклоняваме от реалността.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay