6 неща, които се случват с тялото ви, когато спите на открито

6 неща, които се случват с тялото ви, когато спите на открито

Всички си спомняме времето, когато бяхме малки и буквално мразехме да спим, но сега вече сънят е лукс, който си позволяваме рядко. Има много фактори, които пречат на съня ни. Нямаме време, стресирани сме и т.н. Добрата новина е, че това може да се оправи. Изследване на Университета в Колорадо откри, че хората, които са прекарали нощта в палатка, са спали средно 10 часа и са си легнали 2 часа по-рано, отколкото биха си легнали у дома.

Ето 6 причини, поради които е добре да спите на открито:

1. Изложени сте на естествена светлина

Според проучване в Университета в Колорадо, излагането на естествена светлина ще нулира и настрои "часовника" на тялото ви.

Ако искате вашите безсънни нощи да приключат, трябва да помислите да спите навън, далеч от технологиите.

2. Нивата на мелатонина ще се променят

Това проучване предполага, че изкуствената светлина от вашия смартфон или компютър може да намали вашите нива на мелатонин, което се отразява на качеството на вашия сън.

Ето защо трябва да опитате да спите на открито.

6 неща, които се случват с тялото ви, когато спите на открито

3. Имунитетът ви се засилва

Проучване в Япония показа, че прекарването на около 2 часа в гората всеки ден има много ползи за нас. Ползи като - по-ниско кръвно налягане, ниска концентрация на кортизол, по-ниска честота на пулса, както и по-високи нива на белите кръвни клетки.

Японците описват това като "къпане в гората", което означава, че когато прекарваме време в горите, химикалът, който дърветата отделят, също ни защитава.

Освен това, дори една нощ сън на открито може да засили имунитета ви за поне една седмица!

4. Вашият мозък и телесни функции се подобряват

Мозъкът ни използва много кислород, за да работи по начина, по който се предполага, същото важи и за мускулите ни и всеки друг орган в тялото.

Така че, спането навън не е просто релаксиращо и преживяване без технологии, но ще бъде полезно и за нашето тяло, и за мозъка ни!

6 неща, които се случват с тялото ви, когато спите на открито

5. Нивата на стреса намаляват

Нашето ежедневие предполага, че сме доста стресирани. Проучване показва, че дори гледането на снимка на дърво ще намали стреса, а гледането на истинско дърво ще бъде още по-полезно за психичното ни здраве. Не само това, но звуците, които има навън също ни успокояват и имат релаксиращи качества.

6. Въздухът, който дишате, не е застоял, както в спалнята ви

Според проучванията: Ако работите в офис или прекарвате много време на място с климатик и без подходяща вентилация, най-вероятно нивата на CO2 са високи, което замъглява мозъка ви, прави ви по-малко продуктивни и причинява главоболие и проблеми с дишането.

Ако спите навън, ще се отървете от този застоял въздух, който постоянно дишате.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay