7 признака, че трябва да обърнете внимание на червата си

7 признака, че трябва да обърнете внимание на червата си

Вашите черва или стомашно-чревният тракт са отговорни за това как храната постъпва в тялото ви и излиза от него. Стомашно-чревният тракт играе основна роля в подпомагането на тялото ви, независимо от препятствията, с които се сблъсква.

Ние вярваме, че здравето е богатство. Затова искаме да споделим с вас тези признаци на неразположение на червата, за да можете да предприемете бързи действия за подобряване на здравето си.

1. Косопадът е по-осезаем от преди

Въпреки че е нормално косата ни да пада ежедневно, прекалено големите количества падаща коса и появата на плешиви петна могат да бъдат доста притеснителни. Косопадът често е свързан със стреса; но медицински експерти са открили, че освен стреса, червата ни също могат да бъдат отговорни за това косата ни да е тънка и да пада. Това е така, защото нашите черва са отговорни за производството на витамин В7 или биотин, който предотвратява косопада и кожните заболявания.

2. Теглото ви варира

Ако сте от хората, които са се борили с теглото и са изпробвали множество диети и фитнес режими без резултат, може да се наложи да прегледате тялото си. Една от причините за напълняване и отслабване, за която хората всъщност не говорят, се дължи на здравето на червата. Червата, които не функционират правилно, са черва, които не могат да усвоят хранителните вещества, от които се нуждае тялото, което може да доведе до недостиг на хранителни вещества и невъзможност за регулиране на кръвната захар и мазнини. Лошото здраве на червата може не само да ви накара да наддавате на тегло, а може да направи и обратното. 

3. Поява на непоносимост към определени храни

Храносмилателната система е отговорна за разграждането на храната и премахването на токсините от нещата, които ядем. Когато червата ни са болни, тялото не може правилно да елиминира хранителните токсини, което ни кара да реагираме на определени храни и да придобием непоносимост към храната. Симптомите на непоносимост към храна идват под формата на гадене, болки в стомаха, стомашни газове, спазми и диария.

4. Постоянен глад

Ако нямате никакви нежелани хранителни реакции, може да изпитвате обратното, винаги да искате конкретни храни. Подобно на непоносимостта към храната, нашите черва не са в състояние да обработват храната, която ядем и това може да доведе до дисбаланс. Този дисбаланс може да причини повишен апетит към нездравословната хранителна група захари и мазнини, което може да бъде още по-вредно за здравето на червата.

5. Не можете да спите добре

За да можем да спим добре, се нуждаем от хормон, наречен серотонин. Серотонинът, известен също като "хормон на щастието", е химично вещество, което помага на телата ни да регулират настроението и режима на сън. Без правилно функциониращо черво, може да имаме проблеми със заспиването, което може да доведе до безсъние и евентуално отслабена имунна система, което улеснява разболяването.

6. Развивате кожни проблеми

Нашите черва са първата отбранителна линия, когато става въпрос за борба с болестите в телата ни. Стомашните ензими не само разграждат храната ни, но я почистват и стерилизират, за да предотвратят инфекциите да се проявят в болест. Когато червата ви не функционират по начина, по който трябва, не са в състояние да обработят правилно храната, която ядете, което може да доведе до кожни заболявания като екзема и други кожни раздразнения.

7. Ходите до тоалетната по-често

Поради факта, че червата не са в състояние да обработят правилно храната, може да се налага да ходите до тоалетната по-често. Освен диария, други симптоми като усещане за подуване и газове или киселини в стомаха и запек могат да бъдат причина да прегледате храносмилателната си система.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay