8 симптома, които е по-добре да не пренебрегвате

8 симптома, които е по-добре да не пренебрегвате

Нашият модерен начин на живот е толкова забързан, че трудно можем да намерим време да спрем и да  се вслушаме в нашето тяло. Ако нещо в тялото ни се промени, ние не го забелязваме или просто мислим, че всичко ще бъде наред. Но има някои симптоми, които показват сериозни заболявания и не бива да ги пренебрегваме.

Ето кои са сигналите, които тялото изпраща, за да каже, че нещо не е наред:

Необяснима загуба на тегло

Няма много жени, които да са недоволни от загубата на килограми. Но ако внезапно отслабнете без диета и упражнения, трябва да обърнете внимание на това. Причините могат да бъдат различни: хроничен стрес, диабет, рак и т.н. Препоръчва се незабавно да посетите лекар.

Хронична умора

Понякога всички се чувстваме наистина изтощени, но ако сте уморени повече от 2 седмици (и получавате достатъчно сън), по-добре е да посетите лекар. Този симптом може да бъде причинен от: проблеми с щитовидната жлеза, сърдечни заболявания или дефицит на витамин D.

Промени в гърдите

Всяка жена трябва да преглежда гърдите си сама поне веднъж месечно. И ако забележи някакви промени (цвят, форма, бучки и т.н.), тя трябва да посети лекар незабавно.

Задух и замайване по време на просто физическо натоварване 

Ако леката физическа активност като качване на стълбите до 2-рия етаж причини замайване и задух, препоръчваме Ви да посетите лекар, защото тези симптоми могат да показват астма или сърдечни заболявания.

Ускорен пулс

Не е нужно да посещавате лекар, ако по време на тренировка получите сърцебиене или когато сте нервни. Но ако винаги имате сърцебиене без влиянието на тези фактори, определено трябва да обърнете внимание на това.

Променени бенки

Ако сте забелязали нова и необичайна бенка или стара, която е променила формата или цвета си, трябва да посетите специалист. Обърнете още повече внимание на това, ако прекарвате твърде много време на слънце. 

Подуване

Всички се чувстваме подути след обилна вечеря. Но ако вашето подуване не е свързано с хранене, може да имате проблеми с яйчниците. Освен това, ако внезапно започнете да изпитвате бързо ситост или болка в таза, незабавно посетете лекар.

Внезапна загуба на зрението

Ако забележите, че вашето зрение се е променило внезапно или имате двойно виждане, трябва да посетите специалист. Ако това е придружено от загуба на равновесие, замайване, проблеми с речта, промени в изражението на лицето и изтръпване от едната страна на тялото, незабавно се обадете на линейка: тези признаци са симптоми на инсулт.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay