9 начина да изчистите съзнанието си от стреса

Без излишно напрежение

9 начина да изчистите съзнанието си от стреса

В днешно време в този напрегнат делник, няма как да има човек, който да е подминат от стреса. Това води до редица болести, неблагоразположение на организма, депресия, главоболие и куп други неприятни неща. Знаем колко много сте чели за него и как всяка  статия не Ви казва почти нищо ново, нито Ви избавя от него. Ние ще се опитаме да се разграничим от масата, която често дори задълбочава проблема, и да Ви покажем как по простичък начин, без да се напрягате, без да се тровите с хиляди лекарства, можете да избегнете стреса.

1. Изразявайте благодарност за всичко, което сте научили - Няма лош опит, запомнете това! Дори и да не сте сполучили в някое начинание, или да не е е  получило не по ваша вина, то не бързайте да се отчайвате и напрягате  излишно. Важно е човек да осъзнае, че най-много се учи от грешките и трудностите, а не тогава, когато всичко му върви по мед и масло.

2. Стойте в стая с много растения - Това ще понижи кръвното Ви и ще Ви успокои. 

3. Направете комплимент на някого - Когато отделите време да насърчите някого, когато на Вас не всичко Ви е наред, помага, защото по този начин отклонявате вниманието от Вашите собствени проблеми. 

4. Четете вдъхновяващи цитати - Не се съмнявайте, че не сте първият, нито последният, който попада в подобна ситуация.

5. Пийнете чаша кафе - Кафето предизвиква чувство на еуфория, релаксация, щастие и вълнение. Позволени са Ви дори повече чаши.

6. Походете известно време пеша - Така ще освободите напрежението.

7. Усмихвайте се.. повече, дори и на случайни минувачи.

8. Вземете си домашен любимец - Той ще създаде атмосфера на уют, топлина и комфорт в дома Ви, ще Ви развеселява и няма да Ви остави да сте тъжни стресирани.

9. Намалете стоенето пред монитора

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay