Добавете повече тежести в тренировките, за да свалите килограми

Добавете повече тежести в тренировките, за да свалите килограми

През последните години се смята, че единственият път към загуба на тегло е увеличаване на кардиото и намаляване на приема на калории. Проста и точна формула, но мнозина се изправят пред проблема, че изгарят повече калории, отколкото консумират, което повлиява на способността на тялото да се възстановява от натоварването.

Днес, процесът има много слоеве – диета, корекция на начина на живот, като оценка на съня и стреса, и индивидуална оценка кои дейности дават по-добри резултати при отслабване, кардио или вдигане на тежести.

Могат ли тежестите да помогнат за загуба на тегло? Да! Тренировката с тежести променя съотношението мускули към мазнини и с повече мускули идва по-високата степен на консумация на калории и потенциално изгаряне на мазнини. Дори най-добрите упражнения с телесно тегло имат граници. Човек не може значително да увеличи мускулното си съдържание без вдигане на тежести. Мускулните влакна изискват повече енергия, за да работят, особено до това ниво, и по този начин търсят енергийни източници в тялото, например запас от мазнини, за да подхранват работата си.

Не бива да се страхувате от тежестите. Не се притеснявайте, че ще се превърнете в мускулесто чудовище. Важна е мярката. Консултирайте се с треньори и изберете тежести, които са оптимални за вас и с които ще можете да проведете качествена тренировка.

Ще напълнеете ли? Възможно е в началото, когато тялото ви намали запаса от мастни клетки и увеличи мускулния, да усетите разлика в килограмите. Не забравяйте, че мускулите тежат повече от мазнините. Ще забележите и други промени. Дрехите ще ви стоят по-добре, ще имате повече енергия и ще се чувствате по-уверени в това как изглеждате и как се движите.

В комбинация със силен кардио компонент, вдигането на тежести може да бъде разликата между минимални и забележими промени в тялото ви… по най-добрия начин. Така че придобийте хъс и постигнете целите си по-бързо.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay