Ето защо имаме съсиреци по време на цикъла

Полезна и важна информация

Ето защо имаме съсиреци по време на цикъла

Сигурно ви се е случвало да забележите, че някой път месечният ви цикъл е малкоо по-различен и освен че има кръв, има и някакви желообразни остатъци. Те вероятно ви плашат и не знаете дали са нормални, но ние ще ви успокоим, че е напълно нормално да се появяват през този период. 

Сузън Уишоки е медицинска сестра и член на борда на Американската асоциация  за сексуално здраве. Тя обяснява, че телата ни са проектирани по начин, по който кръвта, с помощта на вътрешни химикали, се съсирва, за  да не кървим прекалено много. Обикновено антикоагулантите , освободени от тялото по време на менструация, отблъскват съсиреците. Но понякога, особено когато имате тежък цикъл, не цялата тъкан на матката може да бъде разрушена, кеото води до образуване на съсиреци. Тези съсиреци обикновено са тъмни  и се появяват в най-тежките дни от цикъла. 

Всички жени ли имат съсиреци?

Не! Тва зависи от това колко тежък е цикълът и от индивидуалния организъм. Интересно е, че някои жени могат да забележат сисъреци в първите години, когато им се появи цикъл и в последните, преди да свърши.

Имат ли някакво значение съсиреците за здравето ни?

По принцип няма от какво да се притеснявате. Но в някои много редки случаи това може да е знак за по-голям проблем. Ако изведнъж започвате да получавате съсиреци, това може да е знак за спонтанен аборт, инфекция или болест. 

Кога трябва да се консултирате с лекар?

Ако съсиреците са придружени и с много отпадналост и умора, е добре да се консултирате с лекар. Това може да е признак на анемия. ако забележите внезапна промяна в периода също трябва да се допитате до лекар. 

Грижете се за здравето си!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

21 11
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay