Защо все още нямате плочки, след като правите много коремни преси на ден

Защо все още нямате плочки, след като правите много коремни преси на ден

Постигането на плочки на корема е трудна работа. Хората, които имат този перфектен външен вид, казват, че "плочките се правят в кухнята". Изглежда, че това твърдение е ключът към успеха. 

Така че нека разберем защо коремните плочки се "правят в кухнята" и как това може да ни помогне да постигнем целите си:

Тренировките за корем няма да ви помогнат да изгорите мазнините по корема

Има често срещано погрешно схващане, че ако искате да загубите мазнини по корема, трябва да правите упражнения. Проучванията показват, че няма смисъл да се насочвате към определена област от тялото си, за да се опитате да изгаряте мазнини, тъй като тази техника е неефективна. Въз основа на начина, по който тялото ни функционира, когато тренирате, вие губите мазнини, просто не непременно на местата, които искате.

Само тренировките няма да ви осигурят плочки по корема

Ако не се храните здравословно и правилно, няма да постигнете плочки на корема, само с упражнения. Все още ще имате слой мазнини по корема. Вероятно ще имате така наречените плочки, но просто няма да се виждат, заради мазнините отгоре. Разбира се, възможно е да се губят мазнини чрез упражнения, например чрез добавяне на кардио тренировки, но не е достатъчно. 

Много по-лесно е да намалите приема на калории чрез диета, отколкото да се опитате да изгорите всички мазнини, които сте натрупали, като ядете много нездравословна храна. Ето защо най-добрият начин да загубите мазнини по корема и да се сдобиете с така желаните плочки, е да комбинирате правилна диета и спорт. 

Важно е какво ядете

За да отслабнете, вашата диета трябва да бъде здравословна. Това означава да ядете пълноценни храни, здравословни мазнини, като авокадо и ядки, включване на плодове и зеленчуци във вашата диета и ядене на продукти с високо съдържание на протеини, като пиле и риба. Храни с ниско съдържание на калории, например, като обезмаслено кисело мляко и леща, също могат да насърчат загубата на тегло.
Нещата, които трябва да се избягват, са рафинираните зърнени храни, трансмазнините и добавените захари. 

Важно е колко често се храните

Освен качеството и количеството на храната, колко често ядете може да бъде важен фактор. Проучванията показват, че хората с наднормено тегло се хранят по-рядко от хората, които са в състояние да поддържат здравословно тегло, което е 4 пъти на ден. Изследванията също така предполагат, че е по-добре да се храните поне 3 пъти на ден, защото това помага за контролиране на апетита и ви кара да се чувствате сити.

Храненето по-често, като цяло, може да ви помогне да ограничите глада и да предотвратите преяждането. И когато сте гладни, може би е по-вероятно да изберете нездравословни храни с високо съдържание на калории. Освен това, когато имате повече ястия, има повече възможност да изберете нещо здравословно всеки път.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay