Защо напълняваме през октомври?

Как да избегнем това за в бъдеще?

Защо напълняваме през октомври?

Октомври месец отмина, но винаги оставя следи в сърцата ни, а за доста нас и върху кантара. Да, доста жени се оплакват, че точно през този месец наддават поне две кила, ако не и повече. Защо се получава така и що за закономерност е това?

През този месец достъпът на слънчева светлина намалява, което ни кара да се депресираме и да похапваме повече. Така резултатите в теглото ни не закъсняват.

Също така дните стават по-къси, а температурите по-ниски. Тялото ни, обаче, се нуждае от същата енергия, както и през лятото, затова си набавя тази енергия от храната. Принципът винаги е един и същи - колкото по-студено, толкова по-богати и обилни порции с храна. 

Също така, студът доста често ни отказва от спортуването, защото е много студено и единствената ни мисъл е как ще се приберем вкъщи на топличко. Не трябва, обаче, да допускате да се обездвижвате.

Ние Ви препоръчваме да наблегнете на топлите супи и чайчета, млякото с канела и джинджифил, за да се загреете истински. И не забравяйте в никакъв случай за спорта!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay