Знаци, че губите тегло по здравословен начин

Знаци, че губите тегло по здравословен начин

Отслабването е бавен и изтощаващ процес. Въпреки че бихте се чувствали страхотно, че се разделяте с излишните килограми, то най-вероятно ще се чувствате уморени. 

Трябва обаче да оставете мотивирани и да продължите да работите по същия начин, за да постигнете желаните резултати. Ако все пак ви е трудно да разберете дали действате правилно, ето няколко знаци, които ще ви покажат, че отслабвате здравословно.

Не сте толкова гладни, колкото преди. Отслабването не се случва само чрез отказа на едно парче торта. Трябва да се отдадете на строг режим и планове за хранене, да избягвате висококалоричните храни. Въпреки това, след като започнете да отслабвате, няма да сте толкова гладни, колкото преди. Вашето желание за нездравословни храни също ще намалее с времето.

Спите добри и не хъркате. Изследването установява, че хората, особено жените, които имат метаболитен синдром, са склонни да хъркат и може да са по-податливи на наддаване на тегло. Ето защо, ако отслабвате, има голяма вероятност да хъркате по-малко и да спите по-добре.

Дрехите ви стоят по-добре. Чувствате ли, че дрехите ви са станали по-широки и ефирни? Или са с подходящия за вас размер? Ако отговорът е "да", това означава, че сте свалили няколко килограма и се възползвате от предимствата на упорития си труд.

Чувствате се по-енергични. Макар да сте прибягвали до здравословно хранене и тренировки, очевидно е, че ще се чувствате по-енергични и пълни с живот.

Размерите ви са се променили. Разликата в талията, ханша, бедрата е най-добрият начин да разберете дали отслабвате или не. Когато сте в началото на пътя си, метърът ще бъде най-големият ви враг. С течение на времето, обаче, когато започнете да губите тегло, ще откриете, че метърът вече е ваш приятел.

Имате повече увереност. След като започнете да отслабвате, автоматично ще се почувствате по-жизнени и допълнително уверени в себе си и във външния си вид. Това от своя страна подобрява цялостното ви психическо благосъстояние, което отново е ключово за отслабването.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay