Как да балансираме нервите си чрез Active Sitting?

Как да балансираме нервите си чрез Active Sitting?

Последиците от ежедневният стрес могат да навредят на здравето по необратим начин. От невинно забравяне на ключове или разсеяност, до ранно стареене, сърдечни проблеми и дори инвалидизиране. 

Доказано е, че той може да е причина за липса на контрол на емоциите; срив на имунната система; влошаване на половия живот и отношенията; хормонални проблеми и напълняване. Това са само част от най-честите проявления. 

Макар че може да е свързан с трудно преодолими фактори като напрежение на работното място; лични проблеми или финансови; смяна на средата; отглеждане на деца или възрастни хора; хронично недоспиване, е важно да му обърнем сериозно внимание преди положението да стане необратимо

Добрата новина е, че има лесен начин да тушираме стреса само с няколко минути на ден - това е програмата "Физическа и емоционална трансформация”, част от системата Aктив Ситинг. Нейн автор е известният кинезитерапевт Константин Ковачев, който има над 20 години опит. Предлагаме ви няколко подбрани варианти, с които да започнете:

Емоционален рестарт

Доказано е, че при силно вълнение тонусът на всичките мускули спада за продължително време, дори за часове. Оттам се губят сила и тонус, както и желание за работа. Техниката "емоционален рестарт” се прилага при силно емоционално напрежение и действа само за 10 секунди. Възвръща баланса на мускулите и освобождава нервното напрежение. 

Сядаме на стола удобно, с изправен гръб. Поставяме едната ръка по средата над главата, а другата – на разстояние от седалищния мускул. Започваме да потупваме едновременно  върха на главата и седалищния мускул. Не го правим силно, но трябва да е интензивно. Важно е да го правим с усмивка. Докато потупваме, вдишваме и издишваме за 10 секунди.

Упражнение "Тигрова лапа”

Тимус на гръцки означава "жизнена сила" и това никак не е случайно. Той е централен орган на имунната система. Упражението акцентира именно на него и е лесен и важен метод за увеличаване на енергията, подмладяване и удължаване на живота и балансиране на емоциите.

Във всеки един пръст на нокътните плочки има енергиен канал, отговарящ за определена емоция. За да изпълним упражнението е нужно да свием нокътните плочки близко една до друга и да се получи формата на лапа. Тупайки в тимусната жлеза, малко над средната част на гръдната кост автоматично освобождаваме тези емоции и стимулираме самата жлеза да произвежда повече клетки за имунитета. Тимусната жлеза повишава имунитета и енергията на тялото. 

В книгата "Физическа и емоционална трансформация”, която излезе преди месеци, са включени около 30 техники, с които може да се намалят отрицателните влияния на емоции, като страх, яд, обида, вина, тъга и ниска самооценка.  Същевременно има и съвети как да се засилят положителните чувства, които имат благотворно влияние, като обич, радост, удовлетворение. Целта е да сме по-подготвени в стресови ситуации, да може нервната система да не реагира остро, съответно да не хаби енергия  и да не се стига до по-сериозни напрежения, включително и физически болки.

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay