Как да се грижим правилно за пиърсинга на носа

Как да се грижим правилно за пиърсинга на носа
Canva

Пиърингът винаги е бил забавен начин да изразите своя стил. Но в зависимост т мястото, на което е поставен, той има нужда от специфиччни грижи.

Ето няколко съвета за правилната грижа за пиърсинга на носа:

Поддържайте мястото чисто

Измивайте ръцете си преди да се докоснете до пиърсинга на носа. Използвайте нежен, безалкохолен почистващ продукт за почистване. Почиствайте го два пъти на ден, сутрин и вечер.

Избягвайте допир със замърсени ръце

Избягвайте да се докосвате до пиърсинга със замърсени ръце, за да предотвратите влизането на бактерии и образуването на инфекции.

Не въртете обецата

Избягвайте да въртите или местите бижутата в пиърсинга, особено през първите няколко седмици. Това може да наруши процеса на заздравяване на раната.

Използвайте качествени материали

При избор на бижута за пиърсинга на носа, предпочитайте меки материали като титан, неръждаема стомана или злато, които са по-малко вероятно да предизвикат раздразнения или алергични реакции.

Избягвайте контакт с вода

Избягвайте плуване в басейни, вани или джакузита през първите няколко седмици след пиърсинга. Водата от тези източници може да съдържа бактерии или химикали, които могат да предизвикат инфекции или раздразнения.

Избягвайте употребата на козметика

Избягвайте използването на грим или козметични продукти в зоната на пиърсинга. Те могат да предизвикат раздразнения или да затруднят процеса на заздравяване.

Бъдете внимателни при обличането

Когато си обличате или събличате дрехи през първите седмици след пиърсинга, бъдете внимателни да не закачите обецата.

Избягвайте спортни активности, които могат да предизвикат травма в зоната на пиърсинга

През първите седмици след пиърсинга избягвайте спортни активности като борба, футбол или баскетбол, които могат да доведат до удари или наранявания на пиърсинга.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay