Как ни помага медитацията през различните периоди от деня

С какво кога е полезна

Как ни помага медитацията през различните периоди от деня

Всички знаем, че медитацията е много полезна и ни помага за нашето външно и вътрешно здраве. Кога, обаче, е най-добре да я практикуваме? Има ли значение точно кога? Да видим.

Сутрешна медитация 

Какво по-хубаво от това да се събудиш и да започнеш деня по този начин. Тъкмо, когато Слънцето изгрява, именно тогава е най-доброто време за медитация. Тогава е спокойно, всички спят, а Вие сте станали и наистина можете да останете сами със себе си, без излишни влияния отвън, шумове. Всичко, което може да наруши спокойствието Ви, просто го няма - Спи! Така и резултатите за Вас ще са най-благоприятни.

Медитация на работа 

Тя също е много подходяща, тъй като е отдих по време на почивката. Повечето хора в обедната си почивка хапват набързо и се връщат да работят усилено. Представете си, обаче, да отделите малко време за медитация..По този начин ще смъкнете стреса и ще станете много по-работоспособни. 

Вечерна медитация 

Също е подходящо време, но е малко по-шумно отколкото сутринта. Иначе помага за по-добрия и по-качествен сън. Сутринта ще се чувствате като преродени.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay