Какво ще се случи с тялото ви, ако спрете да носите бельо

Какво ще се случи с тялото ви, ако спрете да носите бельо

За много от нас носенето на бельо е рутина, която е почти като дишането и мисълта да се разхождаме без бельо може да изглежда странна. В действителност има много ползи от отказването от бельото и дори може да помогне при киселинен рефлукс.

Ето какво ще се случи с тялото ви, ако спрете да носите бельо:

Ще бъдете по-малко склонни към киселинен рефлукс

Тесните дрехи, като бельото, могат да създадат натиск върху стомаха ви и да причинят киселинен рефлукс, което води до киселини. Въпреки че този здравословен проблем е често срещан сред 20-30-годишните възрастни, отказването от бельото ви може да намали шанса за киселинен рефлукс.

Ще намалите шанса за поява на различни инфекции в интимната област 

Кандида е род гъбички и е най-често срещаният причинител на гъбични инфекции. Кандида засяга около 20% от жените. Тъй като памукът задържа влагата и създава идеалната среда за растеж на бактериите и гъбичките, отказването от бельото може да намали шансовете за инфекции.

Ще се чувствате по-комфортно и неприятната миризма ще намалее

Хората се изпотяват и интимната област също се изпотява. Тази влага се улавя от бельото ви, което може да увеличи неприятната миризма. Ако не носите бельо, потта няма да се задържа.

Вашата бикини зона ще бъде в безопасност

Интимните ви части са много деликатна зона, подобна на вашите устни. Бельото, което е изработено от изкуствени материали и е стегнато, може да раздразни, нарани и да създаде инфекция в зоната на бикините. 

Вашата интимна зона ще бъде по-малко податлива на чувствителност и алергии

Тъй като много дрехи, включително бельото, съдържат изкуствени тъкани, оцветители и химикали, те лесно могат да създадат алергична реакция. Тази реакция може да се прояви като дразнене, мехури, обриви и подутини. В тази ситуация липсата на бикини означава по-малко дрехи, които могат да причинят алергии.

Мъжете също могат да се възползват от ползите на ходенето без бельо

Същото важи и за мъжете, които също могат да намалят шансовете си за дразнене и нараняване. Всъщност това може да означава по-малко инфекции и сърбеж. Освен това помага да се поддържа репродуктивната система здрава.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay