Можем ли да пием кафе по време на диета

Можем ли да пием кафе по време на диета

Ако сте решили да опитате диетата с периодично гладуване, за да свалите килограми, трябва да сте доста уверени в умението си да останете без храна сутрин ... и на обяд ... и в късния следобед. Гладуването не е шега! Но какво ще кажете, ако трябва да пропуснете кафето? Може да не е хранителна група, но е доста важно. Можете ли всъщност да станете от леглото сутрин без вкуса на кофеина?!

Периодичното гладуване може да помогне за подобряване на кръвното налягане, намаляване на чернодробните мазнини и понижаване на холестерола, освен намаляване на телесното тегло, според диетолозите. Теоретично има обмен на захар за енергия, който се случва по време на периодичното гладуване, което може да ви накара да свалите килограми.

Когато лишите тялото си от калории, то преминава във временно състояние на глад и забавен метаболизъм, което принуждава мастните ви клетки да се откажат от глюкозата, която съхраняват, за да захранват тялото ви. С течение на времето, при многократно временно гладуване, това може да доведе до загуба на тегло. Но отново всичко това е само теория. Все още не е съвсем ясно какво се случва при хората по време на гладуване и дали това е по-полезно от простото намаляване на общите калории. Нещо повече, досега проучванията, които показват тези положителни резултати, са предимно при плъхове, а не хора.

Позволено ви е да пиете кафе през часовете, когато гладувате ... но има уловка.

Тъй като чаша варено кафе е без мазнини и почти без калории, то няма да развали диетата ви, стига да е черно кафе. Всичките обикновени вариации на кафе и добавки ще ви донесат мазнини и калории, а консумирането на мазнини и калории означава, че сте развалили диетата си.

Обикновеното черно кафе съдържа около две до пет калории на чаша. Но ако сложите захар, мляко или сметана, добавяте към сутрешното кафе от 16 до близо 100 калории. Така че, ако искате да пиете кафе по време на диетата с периодично гладуване, трябва да го пиете черно, за да не приемате почти никакви калории.

Кофеинът може временно да ускори метаболизма и потенциално да ви изведе от този режим на глад. Но ако редовно консумирате кафе, ефектът е минимален.

Ако не обичате кафе ... какво друго можете да пиете, когато сте гладни?

Очевидно можете да пиете вода, дори можете да я подправите с пресен плод или капка лимон за аромат, стига всъщност да не ядете плода. Можете да консумирате и неподсладен чай, който е нула калории без да добавяте към него нищо.

Това, което не можете да пиете, са плодови сокове, зелени сокове или смутита. Не си мислете, че нещата в течна форма са без калории, също като водата. Соковете и коктейлите се правят с хранителни продукти, което означава, че имат достатъчно калории, за да ви съсипят диетата.

Ако консумирате нещо калорично по време на "часовете на гладуване" под формата на подсладени напитки, сокове или дори смутита - не сте на диета.

Не забравяйте, че цялата концепция за периодично гладуване разчита на продължителен, непрекъснат период на неизразходване на никакви калории, в противен случай тялото ви няма да изпадне в състояние на глад, необходимо за спадане нивата на инсулин и изгаряне на мазнините.

Автор: Десислава Михалева

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay