От какво може да се разболее бебето?

И как да разберем, че е болно

От какво може да се разболее бебето?

Когато едно дете се разболее, то ще започне да кашля, да киха или само ще каже, а когато е бебе? Как да разберем, че нещо не му е наред и кое по-точно?

Един от сигурните признаци, че му има нещо е плачът. Да,да, знаем, че то плаче всеки ден, но, ако плаче повече от обикновено и не спира, дори тогава, когато е нахранено, гушнато и не му се пишка вече, то значи има проблем и е добре да се обърнете към чичо доктор.

Ако то е болно, може да има повишена температурата. Тя е знак, че организмът му се бори с инфекцията. Тя активира имунната система и активизира червените кръвни телца.

Респираторните заболявания са сред често срещаните при бебетата. Всъщност около 1/3 от хоспитализациите на децата до годинка са свързани с респираторни проблеми.

Ушните инфекции са много често срещани при деца на възраст от 6 месеца до 2 години.

През първата година детето може да страда и от забавяне на растежа. Той се наблюдава, когато не расте правилно и регулярно, както връстничетата си.

Стомашно-чревни проблеми също могат да възникнат от време на време при бебетата. Те обикновено се причинява от вирусна инфекция в стомаха. Други заболявания, които могат да се проявят, са инфекции на пикочните пътища, кожни проблеми, проблеми с очите, менингит, заушка или нашествия с острици.

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay