Тези рецепти звучат странно, но наистина лекуват

Знаете ли, че тиксото действа срещу гъбички, а водката - срещу миризливи крака?

Тези рецепти звучат странно, но наистина лекуват

Всички знаем за наличието на някои проблеми по тялото, които уж не са "болка за умиране", но за сметка на това са доста упорити. Ние ги третираме по всевъзможни начини, а те сякаш просто ни се плезят насреща. Истината е, че ефективното лечение за някои такива "досадници" се крие в кухненските ни шкафове.

Избрахме да ви подшушнем 10 тайни съвета, които са съвсем лесни за изпълнение. А могат да ви спестят доста неприятности, подобрявайки едновременно самочувствието и здравословното ви състояние.

Кисело мляко срещу лош дъх 
Изследвания са показали, че живите бактерии в любимия за българите продукт могат да унищожат част от бактериите, които причиняват лош дъх. Така че е препоръчително да хапваме повече кисело мляко, ако не искаме да се притесняваме от целувки и разговори отблизо.

Зехтинът помага при изгаряния и екзема 
Растителната мазнина, извличана от маслиновите дървета, е богата на витамин E. По тази причина е чудесно средство за хидратация на тялото. Ако имате възпаления, опитайте след душ да намажете със зехтин кожата, докато още е влажна. В случай, че се изгорите, отново би било хубаво да третирате пострадалия участък с "течното злато".

Тиксо срещу гъбички и брадавици 
Тези кожни проблеми са сред най-неприятните и упоритите. Преди да прибегнете до болезнени процедури от типа на горене или лазерна терапия, опитайте нещо далеч по-просто. Сложете парче тиксо или изолирбанд на засегнатия участък, оставете го там в продължение на седмица, след което го свалете и измийте мястото с вода и пемза. Повтаряйте това на всеки седем дни, докато не се отървете от проблема. Твърди се, че тази практика е успешна в 85% от случаите.

Захапете молив при главоболие
Често болките в областта на челото възникват, защото несъзнателно стискаме челюстта си от напрежение. Ако се опитаме внимателно да задържим молив със зъби за известно време, това ще успокои необходимите мускули.

Водка срещу миризливи крака 
Почитатели на чашката, не бързайте да се радвате! Съвсем нямаме предвид да консумирате спиртната напитка като сироп. Ако имате проблеми с аромата, който се носи от стъпалата ви, ще трябва да я използвате за други цели. Водката има силно антисептично и изсушаващо действие, така че ще ви помогне, ако напоявате с нея плат и бършете краката си. По този начин убивате както предизвикващите неприятна миризма гъбички и бактерии, така и влагата, която благоприятства развитието им.

Доматите лекуват акнето 
Дон Домате може да се похвали с високо съдържание на витамини А и С, антиоксиданти и киселини, а всичко това влияе особено добре на проблемите с мазната кожа. Рецептата за "червена маска" е следната: намачкайте на пюре един малък домат, размажете го по лицето си чак след час го отмийте с хладка вода. Подсушете. Повтаряйте процедурата всеки ден в продължение на една седмица.

Маслините и лимоните помагат при морска болест 
Гаденето от люшкането насам-натам причинява повишено слюноотделяне, което още повече влошава нещата. Но танините, съдържащи се в маслините и лимоните, могат да ви направят голяма услуга по време на круиз.

Ментовите дъвки облекчават среса
Не си измисляме. Според изследвания на учените, дъвченето на мента енергизира и намалява умората с 20%.

Захарта спира хълцането 
Сигурно сте пробвали какво ли не, за да спрете досадното хълцане. Пиете вода, задържате дъха си... И нищо не помага. Затова следващия път опитайте да изядете една чаена лъжичка обикновена захар. Експертите обясняват, че внезапната атака със сладко претоварва нервните окончания на езика и това спира спазмите от хълцането.

Листерин срещу гъбички и пришки по краката
След като се качихме до главата, нека отново се върнем на досадните проблеми със стъпалата. Листеринът по принцип е вода за уста, но ако киснете краката си в него по 15-20 минути на ден, това също може да се окаже полезно. Твърди се, че универсалното средство помага и в борбата с пърхота.  

Опитайте тези домашни рецепти и след това споделете с нас: останахте ли доволни? 

105 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



7
Не е посочен 26.06.2013|13:30
Това със захарта може и да пробвате, но най-малкото захарта е доста вредна за други неща. Опитайте следното - знаем го отдавна, работи на 100%, че и повече и няма вреда. Когато се разхълца човек трябва да се изправи и друг да му дава да пие от чаша вода - хълцането спира гарантирано!!! Обяснението е следното - човек пие лесно, когато сам държи чашата, а когато е от друг му е по-трудно и се съсредоточава и затова спира веднага хълцането:) Успех!!!
6
Не е посочен 26.11.2012|13:35
Отдавна е известно, че ментата е иделано средство за борба със стреса, а в съчетание с глог и валериан, направо го лекува и успокоява нервите.
5
Не е посочен 26.11.2012|08:33
Интересно е това с водката... Макар че нищо чудно, наскоро гледах за някакъв нов метод за извличане на токсини от стъплата...
4
Не е посочен 23.11.2012|19:13
Част от тях бий изпробвал ако имам съответния проблем, но една друга голяма част изобщо не бих използвам, защото най-малкото не вярвам, че ще сработи.
3
Не е посочен 23.11.2012|18:10
Започвам да използвам вече ментови дъвки даже и бонбони,не знаех че помагат срещу стрес и умора
2
Не е посочен 23.11.2012|16:46
Това с молива и главоболието е доста интересно, ще пробвам. Със сигурност е по-добрия вариант от това да гълтам хапчета.
1
Не е посочен 23.11.2012|16:27
Това със захарта и хълцането непременно ще го пробвам, тъй като често ми се случва и съм пробвала какво ли не - да дишам в кесия, да пия вода, да задържам дъха си...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay