Известни личности, които страдат от биполярно разстройство

Известни личности, които страдат от биполярно разстройство
Instagram

според проучане, проведено през 2018 г., поне 20% от българите страдат от психични разстройства. В САЩ пък, около 4,4% процента от населението, се сблъсква с билопярно разстройство на определен етап от живота си. Състоянието се характеризира със сериозни промени в нивото на енергия и настроението, които могат да направят ежедневния живот изключително труден, ако не се прибегне към без лечение. И въпреки че няма едно единствено решение за справяне с разстройството, сега има повече информация за него от всякога.

Оказва се, че много от известните личности, които харесваме също страдат от това психично състояние. Всъщност то е много по-често срещано, отколкото можем да си представим.

Селена Гомес

Известни личности, които страдат от биполярно разстройствоInstagram

В новия си документален филм "Selena Gomez: My Mind and Me" Селена разкрива, че е била диагностицирана с биполярно разстройство, след като е преминала през период на психоза през 2018 г. Тя също така споделя, че се бори с намирането на правилното лекарство, но в крайна сметка открива психиатър, който ѝ помага да се върне към себе си.

Марая Кери

Известни личности, които страдат от биполярно разстройствоInstagram

Суперзвездата получава диагнозата си през 2001 г.

"Доскоро живеех в отричане и изолация и в постоянен страх някой да не ме разобличи. Беше твърде тежко бреме за носене и просто не можех да го правя повече. Потърсих и получих лечение, обградих се с позитивни хора около себе си и се върнах към това, което обичам – да пиша песни и да правя музика.", споделя тя пред People.

Деми Ловато

Певицата, коятопреди време се бори с булимия и пристрастяване към наркотици, стана посланик на кампанията за осведоменост за психичното здраве Be Vocal през 2015 г.

Известни личности, които страдат от биполярно разстройствоInstagram

"Или не можех да говоря за престоя си в рехабилитация и да се надявам, че ще изчезне, или можех да говоря за това и да вдъхновя хората да получат помощ и за техните проблеми, така реших да го направя", казва тя пред Woman's Health.

Холзи

Преди да стане певица, Холзи претърпява крах и се опитва да се самоубие, когато е едва на 17 години Тогава тя е диагностицирана с биполярно разстройство. Преди време тя напомни в социалните мрежи, че хората не бива да пренебрегват състоянието си.

Известни личности, които страдат от биполярно разстройствоInstagram

"Посветих кариерата си на предлагане на образование и разбиране за биполярно разстройство и съм толкова обезпокоена от това, което виждам", пише тя в Twitter.

Катрин Зита Джоунс

Известни личности, които страдат от биполярно разстройствоInstagram

Актрисата говори за битката си с биполярно разстройство от години, особено по време на раздялата със съпруга си Майкъл Дъглас. Психичното заболяване, известно още като маниакално-депресивно заболяване, причинява екстремни епизоди на депресия и необичайно приповдигнато настроение, наречено мания или хипомания.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay