Импровизирани "Болонезе"

Ще ви представим една рецепта за импровизирани спагети, като сме добавили и още “магии” към традиционната рецепта

Импровизирани "Болонезе"

Сос "Болонезе” - един от най-разпространените "приятели” на спагетите. Има много вариации на тема "Болонезе”, но каймата и доматеният сос остават неизменна част от вкусния сос. Ще ви представим една рецепта за импровизирани спагети, като сме добавили и още "магии” към традиционната рецепта.

Необходими продукти

500 гр кайма
2 скилидки чесън
2 моркова
1 гл. лук
½ опаковка спагети
3 гр настърган кашкавал
1 чаша червено вино
½ кг белени домати или доматено пюре
сол
черен пипер
100 гр зелени маслини
3-4 кис. краставички

Начин на приготвяне

Нарежете лука и морковите на ситни кубчета. След това смачкайте и чесъна. На дъното на тенджера сипете олиото и оставете на силен огън. След като мазнината се загрее, изсипете каймата и морковите. Трябва да пържите месото до златисто. Добавете лука и чесъна и ги оставете да омекнат.

Изчистете доматите и ги нарежете на дребно. Ако не си падате по истински такива, разбийте с вода доматено пюре в голяма чаша. Изсипете и доматения сок в тенджерата. Може да намалите силата на котлона. Оставете соса леко да заври и добавете сол и черен пипер.

След това добавете и чашата червено вино. Нарежете на ситно киселите краставички и зелените маслини. Малко преди да изключите вашия сос "Болонезе”, добавете и последния щрих - нарязаните зеленчуци.

Съветваме ви да сложите настъргания кашкавал върху топлите спагети, за да се разтопи. А върху тях и горещия сос.

Тези "Болонезе” се готвят за около час. В този случай можем да бъдем спокойни, изпълнили сме изискването на италианците за правенето на сос за 1 час.

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 23.10.2012|10:17
не знам каква е тази импровизация,но според мен са си истински спагети "Болонезе" и тези на снимката изглеждат просто превъзходно!
7
Не е посочен 23.10.2012|09:42
Непременно ще пробвам още повече с добавката от чаша вино, каквото не съм слагала никога до сега в спагетите.
6
Не е посочен 22.10.2012|14:36
И аз също обожавам спагети и всичко що е паста!Със този сос най-много съм ги правила и наистина стават чудесни!
5
Не е посочен 22.10.2012|13:42
Обожавам такива спагети и изобщо италианските пасти,аз вместо кашкавал слагам топено сирене
4
Не е посочен 22.10.2012|13:39
Обикновено ги правя с готов сос на прах,по набързо.
3
Не е посочен 22.10.2012|12:01
Вече ми се хапват спагети, които обожавам под всякаква форма и с всевъзможни сосове, макар че Болонезе са си класика.
2
Не е посочен 22.10.2012|11:11
Не знам колко сте ги импровизирали както пише в заглавието на статията, ама за мен те изглеждат страхотно. Ако са и толкова вкусни - цена няма да има. Много скоро ще изпробвам рецептата.
1
Не е посочен 22.10.2012|09:45
много обичам спагети "Болонезе",но откакто открих фикса за този италиански специалитет,ми отнема само 30 минути за да ги приготвя и стават невероятно вкусни,наистина си заслужава да се пробва!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay