Мира Добрева: Красивата визия изисква усърдни тренировки и култура на хранене

Усмихнатата телевизионна водеща разкрива как поддържа своята форма

Мира Добрева: Красивата визия изисква усърдни тренировки и култура на хранене

Красивата телевизионна водеща Мира Добрева започва кариерата си като водещ на новинарските емисии и репортер в Нова телевизия. От 1999 година е водеща на кратките новини "По света и у нас” в БНТ, но е автор и на няколко документални филма.

На 18 август 2007 година телевизионната водеща сключва брак с продуцента и режисьор Жоро Торнев. Двамата имат син – Жоро Торнев-младши, а от първия си брак Мира има дъщеря Лора. Мира Добрева е едно от най-обичаните лица в българския ефир.


Водещата на "Отблизо с Мира" по БНТ1 вярва в доброто и справедливостта. С борбен дух и усмивка пленява всеки. 

В специално интервю за fittwell.bg и jenite.bg тя се съгласи да разкрие своите малки женски тайни за добра форма.

Първата част на интервюто с чаровната водеща Мира Добрева четете във fitwell.bg!

Какво обичаш да похапваш
?
Ооо. Искаш ли да ти кажа, какво искам да вечерям тази вечер? Първо, супа от коприва с масло и ориз. Второ, зелена салата с две яйца и много репички. Трето, печено агнешко със задушени картофи в сос марсала, зелена салата и две филийки бял хляб. И четвърто, крем карамел, макарони на фурна и козунак за десерт. Всичко това – поднесено с ароматно розе или червено вино, а след десерта – кафе.

Това е мечта. Действително ще хапна едно парче грейпрфрут, чаша чай от прясна маточина, с една лъжица мед, и пчелен прашец.

Готвиш ли и кога най-често ти се случва това?
Все по-рядко готвя. Така се случва, че не се събираме на вечеря – всички са на работа до късно, Лори вече е голяма и невинаги е вкъщи в 19 часа, когато държа да се слага вечерята. Жорко е много злояд и каквото и да сготвя после трябва сама да си го изяждам, което пък е в разрез с изискванията ми за неядене и... така.

Мира Добрева: Красивата визия изисква усърдни тренировки и култура на хранене

Как подбираш менюто за семейството си? Питаш ли ги за мнение или сама избираш какво да им приготвиш?
Когато готвя, гледам да купувам пресни меса, риби и плодове и зеленчуци. Не ги пържа, а пека. Вкъщи никога не се пържи! Не съм имала фритюрник през живота си, а като купя една бутилка олио, карам половин година с нея.

Какво си забранила на себе си и семейството да ядат и пият?
Вкъщи не се консумират газирани напитки и както вече казах – не се яде пържено.

Мира Добрева: Красивата визия изисква усърдни тренировки и култура на хранене

Майка си на две прекрасни деца. Какъв беше ритъмът ти на живот по време и на двете бременности?
Развратен. Заради което качих много килограми, особено по време на втората бременност. Цели 28 килограма се качиха върху мен. Скоро след раждането обаче се подложих на изтощителни тренировки и диети и година след това си бях предишната Мира.

Имаш ли любима маска за лице, коса или нокти?
О, да! Вече години наред поддържам лицето си с маските и терапиите на една изключителната серия био козметиката.

И когато чуя: "Мира, времето не е оставило отпечатък на лицето ти”, "Мира, годините не ти личат”, "Как не остаряваш?” и така нататък, предпочитам да бъда откровена – годините винаги личат, остаряването е неминуемо, напредването на възрастта – предсказуемо...

Аз смятам обаче, че външният вид, освен на ген, се дължи и на усърдни тренировки, култура на хранене, светло светоусещане и... редовни посещения при дерматолог, който, с подходящите процедури, внимателно се грижи годините да не оставят дълбока диря върху лицето.

За всички, които се интересуват, мога да кажа, че поддържам кожата на лицето си с продукти, а конкретно - с две по-мощни процедури. Смятам, че постигам ефекта, който считам за подходящ и съобразен с възрастта и статута ми на телевизионен водещ.

Почитател съм на терапията за възстановяване и поддържане на естествената красота, вдъхновена от теорията за "златното сечение", за "божествените пропорции", благодарение на която се връща отново идеалния контур на лицето и шията, повишава се плътността на кожата и хидратира в дълбочина. Всичко това се случва, благодарение на специалистите и дерматолозите в естетичния център, който от години посещавам и смятам да продължа да го правя.

Мира Добрева: Красивата визия изисква усърдни тренировки и култура на хранене

Какво обичаш да правиш извън ангажиментите в работата и дома си?
Обичам червено вино, синьо сирене, розови домати, зелено грозде, меко авокадо и изящните си приятели! На тях посвещавам цялото си време извън дома и работата ми!

13 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay