Как да предотвратите инфекция на уринарния тракт?

Как да предотвратите инфекция на уринарния тракт?

Инфекциите на пикочните пътища са чести. Всъщност над 50 процента от жените и около 12 процента от мъжете преживяват такава инфекция поне веднъж в живота си.

Тези инфекции се случват по-често при жените, отколкото при мъжете, тъй като женската уретра е по-къса и е по-лесно бактериите да попаднат там. Инфекциите могат да засегнат няколко части на пикочните пътища, но най-често засягат пикочния мехур.

Симптоми на инфекциите на уринарния тракт:

На по-голям риск са изложени жените, които водят активен полов живот, преди са имали инфекции или преминават през менопаузата.

Ето най-честите симптоми:

Често уриниране

Болка или парене при уриниране

Болка или дискомфорт в долната част на корема

Кръв в урината

При някои хора симптомите са съвсем различни и се изразяват в повишена температура или обща отпадналост. Това може да означава, че инфецията се е разпространила.

Как да предотвратите появата на такава инфекция:

Вероятно сте чували за полезните свойства на червената боровинка. Истината обаче е, че действието на червената боровинка не е доказано.

Най-сигурният начин да предотвратите такава инфекция е да спазвате добра хигиена на гениталиите.

Пиенето на много вода е друг метод за предотвратяване на инфекции, тъй като пиенето на много вода води до често уринирате, а честото уриниране "прочиства" пикочния мехур.

Добрата хигиена след секс е още едно много важно нещо.

Освен това носенето на прашки не се препоръчва, тъй като най-често бактериите се пренасят от ануса, а прашките подпомагат този процес.

Имунната система и тук има роля, така че силната имунна система е важен компонент от предотвратяването на инфекции на уринарния тракт. За да имате силна имунна система е важно да се храните разнообразно и да получавате всички витамини и минерали, които са необходими на тялото.

Как се лекуват инфекции на уринарния тракт:

В крайна сметка, дори да получите такава инфекция, трябва да знаете, че се лекува и не е нищо страшно. Обикновено тези инфекции се лекуват с антибиотици и то често с еднократна доза. Ако инфекцията е по-сериозна, може да се наложи антибиотиците да се вливат чрез система и лечението да продължи няколко дни.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay