Какво говори цветът на месечния ви цикъл за здравето ви

Важна информация за всяка жена

Какво говори цветът на месечния ви цикъл за здравето ви

Месечният цикъл може да говори много за здравето на жената. Миналата година от Американския колеж по акушерство и гинекология публикуваха доклад, който препоръча цикълът да се разглежда като важен знак за здравето, също като кръвното, пулса и температурата на тялото. Цветът на цикъла ви може да ви подскаже дали всичко е наред.

Ако е розов

Ако цветът не е червен, а по-скоро розов и е по-слаб, това може да означава, че имате понижени нива на естроген. Ако не се лекувате, това може да увеличи риска от остеопороза. Други евентуални причини за този вид цвят на цикъла ви са неправилното хранене, синдром на поликостозните яйчници (Страдащите от синдрома проявяват следните симптоми:- Поликистозна морфология на яйчниците, която се диагностицира чрез ултразвук; Разстроен месечен цикъл (олиго и/или ановулация; Хиперандрогенизъм (акне и/или прекомерно окосмяване на лицето, гръдния кош, корема, бедрата, но и диагностициран биохимичен хиперандрогенизъм) или перименопауза (това е периодът преди настъпването на менопазузата.)

Ако изглежда воднист

Може да имате хранителен дефицит или анемия. Ако видите тази закономерност няколко месеца, то се допитайте до лекаря си и проверете нивото на желязото в кръвта си. Добре е да ядете храни, богати на желязо.

Ако е тъмнокафяв

Най-често това са стари частици от лигавицата на матката и кръв. Не се стресирайте. Няма обяснение, но е нормално!

Ако е червен с големи съсиреци

Възможно е да имате ниски нива на прогестерон и твърде високи нива на естроген. Това може да предизвика сериозен хормонален дисбаланс. Препоръчва се намаляване на млечните продукти, соята и захарта. Друга причина може да бъде миома на матката. В повечето случаи са доброкачествени.

Ако е яркочервен

Това означава, че имате абсолютно нормален цикъл и сте здрави.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay